USTEC augura “més del mateix” amb González-Cambray a Educació i li reclama “seure a negociar”

El sindicat demana revertir les retallades, ràtios més baixes, més personal i recursos per atendre la diversitat


USTEC-STEs ha augurat "més del mateix" amb Josep González-Cambray com a nou conseller d'Educació. "Prediem que tindrem la mateixa batalla en els mateixos termes i això ens preocupa", ha explicat la portaveu del sindicat, Iolanda Segura. Segura ha recordat que González-Cambray formava part de l'equip de Josep Bargalló i per això hi veu una "línia continuista".

Per això, ha reclamat al nou conseller "un canvi de dinàmica" i l'ha emplaçat a "seure a negociar, a escoltar i acollir les demandes de la part social". Entre aquestes, revertir les retallades, abaixar les ràtios, més personal als centres i recursos suficients per garantir una bona atenció a l'alumnat i a la diversitat. Segura ha afirmat que si els centres escolars s'han mantingut oberts durant aquest curs ha estat "gràcies a l'esforç dels professionals". Per això, ha reclamat que se'ls valori "i es retornin les condicions perdudes fa 10 anys". "Ja seria hora", ha dit.

Més enllà d'aquesta petició, ha apuntat que és necessari abaixar les ràtios i incrementar les plantilles. La portaveu ha lamentat que l'increment de plantilles d'aquests curs ha estat "ridícul" i s'han mantingut aules amb ràtios molt elevades. Amb tot, creu que s'ha produït una "bomba de rellotgeria" en plena pandèmia.

D'altra banda, ha reclamat més recursos, tant materials com humans, per atendre la diversitat als centres. Ha assegurat que aquests recursos han estat fins ara "inexistents". També ha afirmat que és necessari "revisar" la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) perquè doni resposta a les necessitats actuals i, especialment, a les "mancances" que s'han fet evidents durant la pandèmia. Entre aquestes ha situat la segregació o la bretxa digital i social.

Una altra de les demandes al nou conseller és seure i negociar per solucionar l'abús de temporalitat tant entre els docents com entre la resta del personal dels centres educatius. També l'ha instat a posar fil a l'agulla als canvis que introdueix la nova llei estatal sobre l'FP perquè "deixa fora" tots aquells professors que no tenen titulació universitària i suposa l'"externalització del currículum". Un cop González-Cambray ha pres possessió del càrrec, la taula sindical demanarà una mesa "per posar calendari al retorn de les retallades". Segura ha reivindicat que la part social "té molt a dir" i ha lamentat que fins ara la voluntat negociadora "s'ha perdut".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article