Barcelona impulsa els primers cohabitatges per a gent gran i persones amb discapacitat intel·lectual

Diverses entitats construiran 37 pisos en el marc del conveni signat per l’Ajuntament i les fundacions d’habitatge i les cooperatives


Barcelona destina 12 solars i edificis a rehabilitar, que representen un total de 373 habitatges, assignats a diferents cooperatives i fundacions. A partir de la signatura la passada tardor d’un conveni entre el Consistori i les entitats que agrupen la promoció de l’habitatge social per la cessió de solars municipals, es resolen ara les entitats que hi promouran i els gestionaran.

Així, els actors encarregats de convocar i rebre les propostes de les entitats interessades són la Coordinadora de Fundacions d’Habitatge Social (Cohabitac) i la Federació de Cooperatives d’Habitatges de Catalunya (FCHC), per a les promocions destinades a lloguer, i la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i de nou la FCHC, per a les promocions destinades a cohabitatge.

Un cop rebudes i elevades les considerades més adients, la taula formada per l’Ajuntament i l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya (GHS), amb majoria municipal, és la responsable d’aprovar definitivament les propostes.

Del total de 12 promocions de 373 habitatges previstes per a la primera fase del conveni, set promocions seran de cohabitatge i s’han assignat a cooperatives per a la construcció de 144 pisos, i cinc seran de lloguer, amb un total de 229 pisos, adjudicades a promocions de lloguer.

Pel que fa al cohabitatge, les cooperatives Sostre Cívic i Vida Cooperativa s’ocuparan d’impulsar, respectivament, cohabitatges per a persones grans i per a persones amb discapacitat intel·lectual, unes iniciatives pioneres i innovadores, llargament reclamades pel sector de l’habitatge cooperatiu.

Quant al lloguer, el conveni també reservava promocions on a més de fundacions també hi poguessin optar cooperatives de lloguer, una fórmula innovadora sense precedent a la ciutat de Barcelona, en la qual les persones llogateres passen a formar part de la cooperativa i accedeixen a la gestió de la promoció.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article