La Bofill demana a González-Cambray desplegar “amb ambició” la política educativa per aconseguir “un canvi profund”

La fundació troba a faltar un pla de xoc contra l’abandonament escolar i l’aposta per la innovació educativa i la recerca


El director de la Fundació Bofill, Ismael Palacín, ha demanat al nou conseller d'Educació, Josep González-Cambray desplegar “amb ambició” les mesures incloses en l'acord entre ERC i Junts. 

Entre aquestes ha situat desplegar el pacte contra la segregació escolar, un sistema de finançament que tingui en compte la complexitat dels centres, avançar cap a la gratuïtat de l'escolarització, universalitzar el 0-3, continuar amb el pla digital, abordar un pla de xoc contra el fracàs escolar, impulsar un batxillerat més competencial i una FP de qualitat.

En canvi, Palacín ha trobat a faltar un pla de xoc contra l'abandonament escolar i una política per a la innovació educativa i la recerca. Tot això permetria un “canvi profund” en el sistema educatiu català.

En el darrer anuari, la Fundació Bofill alertava que el sistema educatiu català es troba en un “punt d 'inflexió”. “Ara és el moment de canviar coses profundes si volem resultats diferents”, ha afirmat Palacín. Ha augurat que si s'apliquen “a fons” aquestes mesures incloses a l'acord de Govern i que des de la Fundació Bofill s'apunten com a prioritàries, és possible impulsar un canvi en el sistema educatiu català.

El director ha reconegut que per impulsar aquestes mesures fan falta més recursos. En concret, uns 800 milions d’euros més, una quantitat que ha assegurat “no és inabastable”. Ha puntualitzat però que no es tracta només d'invertir més sinó d'“nvertir millor”.

Palacín ha valorat que és important que el nou conseller afronti la necessitat d'impulsar aquestes mesures “des del primer dia” i ha afegit que hi ha consens majoritari al Parlament sobre les necessitats del sistema educatiu. Per això ha conclòs que el que cal és “un bon lideratge i una bona capacitat de gestió”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article