L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya demana informació “urgent i clara” sobre les PAU

El sindicat estudiantil reclama al nou Govern que recuperi “un finançament de futur” per al sistema universitari


L'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) demana informació “urgent i clara” sobre com seran les provés d'accés a la universitat (PAU) d'enguany. 

En un comunicat, asseguren que quan queden només unes setmanes encara hi ha dubtes sobre els exàmens, com ara el lloc on es faran. També recorden que els alumnes que faran la selectivitat hi arriben “amb moltes desigualtats” després d'un curs atípic. En el mateix comunicat, també reclamen al nou Govern que recuperi “un finançament de futur” per al sistema universitari. A banda, lamenten que a efectes pràctics no s'hagi tornat a la presencialitat a les aules universitàries per manca d'espais.

Els estudiants, asseguren, “haurien d'haver tornat a classe des de fa mesos amb un 30% d'aforament en un inici i amb un 50% d’aforament a les classes mesos més tard, però aquesta no és la realitat”. Així, lamenten que mentre les aules es consideren segures per fer-hi exàmens, no ho siguin per fer-hi classe.

Altres demandes del sindicat són una planificació “clara” del Departament d'Educació en relació a les mesures que s'aplicaran el curs 2021-2022 i també el compromís de mantenir el professorat extraordinari incorporat durant la pandèmia per rebaixar les ràtios.

D'altra banda, també exigeixen que s'inclogui la comunitat educativa en el procés de disseny del nou batxillerat i que es compleixi la rebaixa de preus universitaris aprovada pel Consell de Ministres a l'estiu del 2020.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article