Les interines educatives porten la protesta a la plaça de Sant Jaume de Barcelona en la jornada de vaga

La CGT impulsa l’aturada en contra de l’“abús” de temporalitat i per exigir l’estabilització de plantilles


El personal interí dels centres educatius ha fet vaga aquest dijous per millorar les condicions laborals. L'aturada l'havia convocat la CGT, amb el suport de diferents plataformes d'interines, per protestar per l’“abús” de temporalitat, exigir la fixesa d'aquestes treballadores i reclamar millors condicions laborals i educatives. 

Unes 700 persones, segons els impulsors de l'aturada, s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, on han cantat proclames com “Cap interina al carrer”, “Les que hi som ens quedem” o “Prou abús de temporalitat”. Reclamen també que s'aturin les oposicions on s'ofereixen places que ja ocupen treballadores que estan exercint les seves funcions des de fa anys i que no tenen plaça. 

Per serveis territorials, segons les dades del Departament d’Ensenyament, el seguiment més alt s'ha donat al Baix Llobregat (3,67%), seguit del Consorci d'Educació de Barcelona (2,20%) i Barcelona Comarques (1,25%). El seguiment més baix s'ha registrat a Girona (0,26%) i en la franja del mig hi ha Terres de l'Ebre (1,12%), Tarragona (1,10%), Vallès Occidental (1,08%), Maresme i Vallès Oriental (1,08%), Lleida (0,39%) i Catalunya Central (0,33%).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article