La Fundació Esclerosi Múltiple presenta un programa per apoderar les persones amb aquest diagnòstic

El nou projecte parteix de l’acompanyament i inclou tallers formatius i suport emocional


La Fundació Esclerosi Múltiple ha presentat un nou programa per empoderar les persones amb aquest diagnòstic en el marc del Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple, que se celebra aquest 30 de maig. El Programa Activació consisteix en un fer un acompanyament personalitzat concertant una primera visita d’acollida amb un treballador social per detectar les necessitats específiques i el nivell de compromís amb l’autocura. 

Després es definirà conjuntament un pla d’acció que es concretarà en diverses activitats en el marc del programa, com poden ser tallers formatius sobre hàbits saludables, assessorament financer o social, o suport emocional a través de sessions de psicoteràpia, grups de suport o atenció en períodes crítics. 

El nou programa busca empoderar aquestes persones perquè assoleixin el màxim benestar en la dimensió física, intel·lectual, ocupacional, social i espiritual, independentment de l'estat de la malaltia. A través d'aquesta iniciativa es vol facilitar a les persones amb esclerosi múltiple l'adquisició dels coneixements, les habilitats, la confiança i la motivació necessàries per prendre decisions relatives a la seva malaltia.

"Qualsevol pot decidir activar-se en el moment que ho desitgi, però volem destacar la importància de començar a fer-ho tan bon punt es rep el diagnòstic", segons exposa Mònica Delgado, treballadora social a la Fundació. En el marc del Dia Mundial de l’Esclero Múltiple, la Fundació també ha presentat la seva nova seu a Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article