Els treballadors socials del Raval, en vaga per reclamar uns serveis “dignes, equitatius i de qualitat”

El col·lectiu no vol anar a desnonaments a “auxiliar la comissió judicial” i diu que “sempre serà al costat de la gent”


Els treballadors socials del Raval de Barcelona s'han sumat aquest divendres a una jornada de vaga per reclamar uns serveis socials "dignes, equitatius i de qualitat". El col·lectiu afirma que des de la crisi del 2008 treballen amb "molta pressió assistencial i una greu falta de recursos", i alerta que arran de la pandèmia es troben "desbordats".

En referència als desnonaments, la plantilla demana "no anar-hi per auxiliar la comissió judicial" i afirma que "el seu posicionament sempre és i serà al costat de la ciutadania". Els treballadors també han exigit un posicionament polític "clar i de condemna a les agressions que han rebut diversos centres socials", en referència a l'intent d'ocupació de les oficines del passat 13 de maig.

En una concentració celebrada davant de les oficines del servei a la plaça del Pedró, Astrid González, educadora del centre de serveis socials Raval Sud, ha expressat que els treballadors —agrupats sota el nom Raval Social— reclamen "dotar de recursos adequats els serveis per poder treballar cap a la ciutadania". González ha afirmat que la pandèmia només ha "empitjorat" la situació, i ha alertat que necessiten una resposta de l'administració perquè es troben "desbordats".

Sobre els desnonaments, l'educadora ha exigit a les administracions un "canvi legal" que els permeti "estar al costat de les famílies i no de les comitives judicials". "És pervers auxiliar la comitiva judicial el dia del desnonament, que és el que se'ns reclama, quan nosaltres sempre hem treballat amb la família.", ha afegit.

González també ha fet referència a l'intent d'ocupació de les oficines dels dos centres de serveis socials del barri el passat 13 de maig per part del Sindicat de Barri del Poble Sec i el Sindicat d'Habitatge del Raval. "Vam tenir la impressió que no se'ns entenia massa, que hi havia un cert desconeixement de la feina que fem i de quina banda estem. Per això vam sentir la necessitat de parar i explicar què fem i que treballem per la gent del barri", ha explicat.

Durant la jornada de vaga s'ha celebrat un esmorzar popular a la mateixa plaça on hi han assistit una cinquantena de persones, entre treballadors dels centres, veïns i altres simpatitzants, i s'hi ha llegit un manifest. Posteriorment els convocats han marxat pels carrers del Raval i s'han dirigit cap a la plaça de Sant Jaume, on hi han "convidat" companys d'altres centres per "reivindicar les seves peticions on són els polítics".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article