Catalunya comença a vacunar contra la Covid-19 les persones sense llar

La campanya contempla una sola dosi de la vacuna de Janssen i no caldrà disposar de targeta sanitària


El Departament de Salut comença aquesta setmana a vacunar contra la Covid-19 les persones sense llar que viuen en equipaments municipals o al ras. Així ho va avançar ‘El Periódico’ la setmana passada: ho farà amb una sola dosi de la vacuna de Janssen i ho farà encara que les persones no disposin de targeta sanitària.

Salut considera que es tracta d’un col·lectiu prou vulnerable que mereix especial atenció. Fa més d’un mes que la conselleria ja està vacunant les persones sense llar a Barcelona i, segons els consistori, ja són més de 600 les que ha rebut la dosi, un 19% de les persones que reben atenció en els equipaments de la ciutat.

A partir d’aquesta setmana, doncs, la campanya s’estendrà també a les persones que viuen al ras o en infrahabitatges, com naus abandonades o en solars, que són prop d’unes 900 persones segons el darrer recompte de les entitats. 

D’aquesta manera, Arrels Fundació tindrà el centre obert per a les vacunacions, tal com ha assegurat el president de l’entitat, Ferran Busquets, en un fil de tuits, on es felicita que, per fi, s’activi un pla de vacunació per a les persones sense llar. “Sense importar l’edat ni la documentació. És una molt bona noticia!”, ha asseverat, i ha explicat que totes les aquestes dosis estan gestionades pel CAP de referència.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article