Salut proposa tres perfils tècnics en tres posicions decisives per al Sistema de Salut de Catalunya

SATSE valora positivament la tria de la infermera Yolanda Lejardi com a directora gerent de l’ICS


El Departament de Salut proposa Gemma Craywinckel per liderar el Servei Català de la Salut (CatSalut), Carmen Cabezas al capdavant de la Secretaria de Salut Pública i Yolanda Lejardial a l’Institut Català de la Salut (ICS). Els nomenaments tenen un marcat perfil tècnic en tres posicions decisives per al Sistema de Salut de Catalunya i una llarga trajectòria de servei públic.

Gemma Craywinckel i Martí és la persona escollida com a directora del Servei Català de la Salut (CatSalut). Amb una llarga trajectòria en el sector públic, Craywinckel té l’encàrrec d’afrontar els reptes més immediats del sistema sanitari en un moment especialment delicat pels efectes derivats de la gestió de la pandèmia. Craywinckel serà la primera dona al capdavant del Servei Català de la Salut (CatSalut) en els seus 30 anys d’existència.

Aquesta metgessa ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, primer com a metgessa assistencial i posteriorment en diferents posicions directives entre les que destaca la direcció assistencial durant més de deu anys. Just després de la seva etapa com a directora assistencial, l’any 2019, va ser nomenada directora gerent de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la seva posició actual. També va ser la directora de l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron entre els anys 2006 i 2008.

Carmen Cabezas, persona clau en l’estratègia Covid-19

Carmen Cabezas i Peña és la professional proposada per liderar la secretaria de Salut Pública. Persona clau en el lideratge de l’estratègia de vacunació contra la Covid-19 i un dels seus rostres més visibles, Cabezas compta amb una llarga trajectòria dins l’Agència de Salut Pública de Catalunya, on des de l’any 2006 n’és la subdirectora general de Promoció de la Salut.

Cabezas s’ocuparà de dissenyar les línies mestres de la reformulació d’una Agència de Salut Pública de Catalunya amb plena autonomia de gestió, i amb focus en l'acció intersectorial en la salut i els seus determinants. La seva expertesa com a metgessa de família també esdevé fonamental en la progressiva integració de la salut pública en els serveis sanitaris i, en especial, en la xarxa d’atenció primària.

La primera infermera al capdavant de l’ICS

Yolanda Lejardi Estévez serà la persona proposada per ocupar la direcció gerència de l’Institut Català de la Salut (ICS). Es tracta de la primera infermera que opta a la direcció gerència de la institució.  Aquesta professional va iniciar la carrera assistencial l’any 1996 com a infermera hospitalària a la Fundació Hospital de Mollet i, posteriorment, ha desenvolupat la seva trajectòria professional a l’Institut Català de la Salut com a infermera familiar i comunitària assistencial i, posteriorment, en càrrecs de gestió en diferents centres de l’ICS de Barcelona ciutat i la Metropolitana Nord.

El sindicat d'infermeria SATSE valora positivament la proposta del nou Govern de situar la infermera capdavant de la direcció gerencial de l'Institut Català de la Salut (ICS). Així ho expressa el sindicat en un comunicat, en el qual espera que el fet que sigui una companya de professió es traslladi en una "embranzida" per al col·lectiu i permeti posar "fil a l'agulla" a aspectes com l'augment de les plantilles d'infermeria, la millora de les condicions laborals o el reforç de l'atenció primària.

Així, veuen amb bons ulls que un dels càrrecs proposats per al Departament de Salut recaigui en una professional infermera perquè "comprendrà" el context i les necessitats actuals de la infermeria. "Creiem que un perfil com el de la futura Directora Gerent estarà en la línia dels professionals i de potenciar aquesta atenció preventiva, global i propera a l'usuari que oferim les infermeres” expliquen al SATSE. D'altra banda, es posen a disposició de Lejardi per a trobar-se i tractar alguns dels punts que esmenten i que consideren "cabdals". Yolanda Lejardi és la persona proposada com a directora gerent de l'ICS i es tracta de la primera infermera que opta a aquesta posició a la institució.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article