Acció Social i Interior renoven el protocol per als menors desemparats o en risc

S'estableixen els criteris de coordinació entre la DGP i la DGAIA


La secretària d'Infància i Adolescència, del Departament d'Acció Social i Ciutadania, i la Secretaria de Seguretat Pública, del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, han signat el protocol d’actuacions per atendre els menors desemparats o en situació de risc. Aquest document es concreta amb la coordinació entre al Direcció General de la Polícia (DGP) i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA)

Les situacions previstes en l'acord són la detecció de situacions de risc o desemparament, atenció immediata dels menors en situació temporal de desprotecció, suport policial en intervencions conflictives, principalment, en la recollida d'infants i adolescents en situació de desemparament, trasllats de risc, escapoliments de centres de protecció, atenció i protecció dels infants i adolescents estranger no acompanyats i accés de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra al Sistema d'informació d'infància i adolescència.

L'acord entre les dues secretaries es va produir el 2003 i es va concretar en el protocol d'actuacions en les situacions de maltractament a la infància. Actualment, degut a l'experiència acumulada s'han ampliat els continguts i els mecanismes de coordinació existents.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Amanda escañuela corral Barcelona
1.

Hola,el E.A.I.A y la DGAIA nos ha quitado a nuestro hijo recien nacido en el hospital,si contactais con nosotros os podremos explicar mejor el caso,Gracias

  • 0
  • 0

Comenta aquest article