L’aFFaC i CGT exigeixen la derogació “immediata” de la nova llei d’FP que està tramitant Educació

Els col·lectius presenten un recurs davant el Departament perquè consideren que és il·legal el procediment de tramitació


Les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya (aFFaC) i la CGT exigeixen que s'aturi la “tramitació il·legal” que consideren que el Departament d'Educació està duent a terme per modificar el currículum dels ensenyaments de Formació Professional.

Concretament, el Departament està tramitant una nova Llei orgànica 10/2015 de formació i qualificacions professionals que consolidaria el model dual en els ensenyaments de Formació Professional (FP). La FP dual és un model que combina la formació a l’empresa i a l’aula.

Aquesta tramitació, segons apunten, s’està duent a terme de manera opaca i sense respectar el procediment legal establert, que exigeix una audiència prèvia davant la comunitat educativa. “Les reformes s’han de fer segons la legislació vigent. Educació no pot saltar-se les validacions. Ens preocupa que Educació s’ho salti”, ha assenyalat aquest dimecres la presidenta de l’aFFaC, Belen Tascón.

Es tracta d’una reforma que preveu l’increment d’hores de pràctiques empresarials en detriment de les hores lectives curriculars que es fan dins del centre educatiu. “Moltes empreses desplacen personal laboral per alumnes. Per tant, encara que hi poséssim els recursos mai podríem garantir que els continguts que es treuren d’hores lectives siguin assimilats amb èxit”, ha explicat la la portaveu d'Ensenyament de la CGT, Mercè Garcia.

En aquest sentit, les estudiants, el professorat i les famílies manifesten la seva preocupació per una reforma “que posa en risc la qualitat de l’ensenyament de cicles formatius i que s’està tramitant sense seguir el procediment legal establert i al marge de la comunitat educativa”, alerta Tascón.

A més, Garcia ha assegurat que s'està "pressionant" els centres perquè ja aquest curs apliquin una distribució horària en base a unes ordres que no han estat encara validades. Ha afegit que en la seva elaboració no s'ha comptat amb els agents afectats, com professors o estudiants.

Entre d’altres coses, les entitats convocants demanen que la modalitat dual s’apliqui en aquells casos en què es demostri que aquest sistema millora la qualitat de l’ensenyament. A més, també demanen que les pràctiques en empreses privades siguin remunerades.

Finalment, ambdós organismes demanen l’equiparació salarial del professorat de cicles formatius, i que s’incrementi la despesa pública destinada a millorar la qualitat de l’FP.

Per aturar la tramitació d’aquesta llei,  aFFaC i CGT han presentat un recurs  davant del Departament d'Educació contra totes aquelles orientacions que inclouen modificacions de currículum de diferents cicles d'FP. Ara, han explicat, han de rebre resposta d'Educació en un termini de dos mesos i si no és així es plantejaran si van a la via contenciosa administrativa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Elisabet Santpedor
1.

Bona tarda,
....exigeix! Des del meu punt de vista, aquest titular tomba enrere. Com podem avançar en aquest país si les persones implicades en qualsevol tema EXIGEIXEN! No és millor proposar diàleg, converses...És que cadascú no té una part de responsabilitat cap el bon funcionament del país?
elisabet

  • 0
  • 0

Comenta aquest article