L’aFFaC reclama a Educació que flexibilitzi restriccions i permeti que els centres acomiadin el curs amb les famílies

La federació alerta que el context sociosanitari actual no justifica que se segueixi limitant la participació de les famílies als centres educatius


Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) demanen al Departament d’Educació del nou Govern de la Generalitat que relaxi les restriccionsals centres educatius perquè l’alumnat puguiacomiadar aquest curs anòmali difícil amb les seves famílies, respectant les mesures de seguretat adequades a la situació epidemiològica actual.

Seongs la federació, nombroses AFA les ha contactat per demanar una mediació amb el Departament d’Educació després que es difongués una notificació oficial en què es prohibia que les famílies entressin als centres educatius per celebrar les habituals festes de final de curs.

Segons han fet saber a l’aFFaC, les AFA lamenten que, mentre les mesures per a la resta de sectors són cada vegada més flexibles, l’educació es mantingui amb les mateixes restriccions que fa un any, quan començàvem el curs en una situació de risc extrem de rebrot.

“Des de l’inici de la pandèmia, tant les famílies com l’alumnat i el professorat han seguit estrictament les normes i protocols establerts pel Govern –sempre que ha estat possible-, demostrant un gran sentit de la responsabilitat i una absoluta voluntat de col·laborar”, assenyalen en un comunicat.

A més,  també indiquen que els centres educatius no han estat mai un focus de propagació de la Covid-19, “tot i que en molts casos el nombre d’alumnes per aula era superior al recomanat en el Pla d’Obertura de Centres”.

L’aFFaC lamenta que les famílies porten més d’un any sense participar en la vida dels centres educatius, “un fet que no només limita el seu dret a la participació com a part de la comunitat educativa, sinó que també afecta negativament a la qualitat educativa dels infants i joves”, han advertit.

La federació també ha deixat constància que l’alumnat, per altra banda, ha estat tot un curs sotmès a unes normes estrictes que els ha obligat arenunciar a sortides, colònies i a moltes altres activitats que tenen “un valor incalculable” tant a nivell individual com grupal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article