Vambes sostenibles per caminar junts, la nova aposta de la marca Top Manta

El sindicat manter torna a demostrar el seu compromís i solidaritat amb les persones amb aquest nou producte de quilòmetre zero


“Ande Nem” significa “caminar conjuntament” en wolof, la llengua que es parla al Senegal. Una nova manera de caminar, des de la col·lectivitat, el respecte i l’antiracisme. I és en aquest nou caminar, on el Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona s’ha inspirat per crear les noves vambes Ande Nem, un calçat de quilòmetre zero amb el qual el col·lectiu ha tornat a demostrar el seu compromís i solidaritat amb les persones.

“Coneixem el traç de cada peça: la procedència dels materials i el nombre de las persones que las ha fabricat”, expliquen al sindicat. Les vambes, fabricades en petits tallers de sabates locals i artesanals, són un crit a la manera respectuosa de fer les coses, aposten per una producció local “que asseguri el treball digne i ètic”.

La impactant campanya promocional simula un anunci de calçat esportiu, on es veu una persona corrent i se sent una veu en off que parla de superar reptes personals per tal d’assolir la perfecció, la velocitat, la força, valors purament capitalistes. En contraposició, apareixen imatges picades i una persona migrada que explica que la vida no és com un anunci de vambes i apel·la als valors de la solidaritat per canviar les regles del joc i fer-les més justes per tothom “perquè no només es tracta de fer-ho sinó de fer-ho bé”.

Els propis manters han estat els encarregats de dissenyar les vambes, amb la col·laboració de la investigadora i arquitecta Sara González de Ubieta, i la dissenyadora gràfica Helga Juárez. El preu de sortida és de 115 euros i la seva posada a la venta tanca dos anys de feina en equip.

Fins avui, el sindicat, ubicat al cèntric barri del Raval de Barcelona, ha ajudat a 120 manters a trobar feina i deixar la manta. Actualment, la producció de la marca TopManta dóna treball a 25 persones, una marca que ha demostrat amb escreix, el seu esperit solidari. Dissenyant samarretes o cosint mascaretes en plena pandèmia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article