Educació ampliarà els ajuts de menjador als instituts de Barcelona

Fins ara rebien ajuda dos dies a la setmana, i ara ho faran tots els dies que hi hagi servei


El Consorci d'Educació de Barcelona ampliarà els ajuts de menjador als instituts públics de la ciutat. Fins ara alguns alumnes d'instituts de secundària rebien ajuts de dos dies per setmana i només excepcionalment els centres amb complexitat a través del programa Institut a Temps Complet podien accedir a l’ajut tots els dies de la setmana.

De cara al curs vinent s’incentiva el servei de menjador a tots els instituts i els alumnes rebran l’ajut de menjador tots els dies que el centre ofereixi el servei, i no dos dies com fins el moment. Aquesta és una mesura que vol afavorir que l’alumnat es pugui quedar a les tardes a fer activat lectiva o extraescolar.

En aquesta línia s'han iniciat i estant programades actuacions aquest any i el 2022 als equipaments de 17 instituts públics habilitant espais per a poder oferir el servei de menjador a tots els districtes excepte el de Sarrià-Sant Gervasi.

Dades d’ajuts de menjador del curs 2020-2021

En el curs 2020-2021 s’han produït dos fets respecte als imports dels ajuts: d'una banda, l'ajut individual parcial ha passat del 50% al 70% del cost de l'àpat; de l'altra, el preu màxim d'un àpat diari ha passat de 6,20 euros a 6,33 euros (aquest també és l'import màxim de l'ajut, quan és del 100%, per alumnat de pública i privada concertada).

També en el curs actual la dotació per als ajuts de menjador ha estat de 32 milions d'euros, 6,4 milions més respecte el curs passat, que va incloure 8,1 milions del Departament per a targetes menjador durant el confinament. Dels 32 milions d'aquest curs 25,9 corresponen al Departament d’Educació i 6 milions a l’Ajuntament de Barcelona.

S’han tramitat 39.367 sol·licituds, el 80% s’han fet al juny i el 20% restant al setembre, i d’aquestes, s’han atorgat el 82,20%, un total de 32.360 ajuts atorgats. Durant el curs escolar, en el període obert de convocatòria per atendre situacions sobrevingudes i per a l'alumnat de nova incorporació s’han rebut 2.454 sol·licituds i s’han atorgat 1.911.

El 72% dels ajuts de menjador s’ha atorgat a alumnat de centres públics i el 28% per al de centres concertats. Per nivell educatiu, s’han atorgat 26.033 ajuts de menjador en educació infantil i primària (+322), 4.632 en educació secundària (+175) i 602 en educació especial (+60).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article