Unes 200 treballadores dels serveis socials de Barcelona en vaga es concentren per reclamar un canvi de model

Avisen d’una manca de recursos i demanen un posicionament polític “clar” a l’ajuntament en defensa de les professionals


Unes 200 treballadores dels serveis socials de Barcelona en vaga s'han concentrat aquest dilluns a la plaça Sant Jaume per reclamar un canvi de model. Asseguren que des de l'inici de la Covid-19 la seva situació s'ha "agreujat" i s'han vulnerat "els drets de cobertura" de les necessitats bàsiques.

També han incidit en l'increment de processos judicials per desnonaments, on demanen "deixar d'acompanyar" les comitives judicials. En aquest sentit, lamenten que s'avanci cap a un model "assistencialista" i demanen un posicionament polític "clar" a l'ajuntament en defensa de les seves professionals.

El Col·legi Oficial de Treball (TSCAT), per la seva banda, ha expressat el “màxim suport” a la vaga dels professionals de serveis socials d’aquest dilluns.

“Les conseqüències socials que ha generat la crisi sanitària de la Covid- 19 són enormes i l'assemblea de treballadores denuncia que no pot donar una resposta eficaç a les veïnes que així ho requereixen”, ha assenyalat l’organisme, en un comunicatambé ha fet incís en l'excés de burocràcia, “que impedeix que les treballadores socials es puguin ocupar de les tasques pròpies del treball social, com són l'acompanyament i la prevenció”.

En aquesta línia, i per intentar revertir la situació, el TSCAT aposta per implementar un canvi de model d'atenció social.

Segons dades del consistori un 43% dels 1.200 empleades de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) s'han sumat a la vaga.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article