Tarragona inicia una prova pilot de formació per a adolescents sobre la circulació de patinets elèctrics

L’Ajuntament imparteix classes teòriques i pràctiques a 65 alumnes de la Salle de Tarragona


Circular amb patinet elèctric a Tarragona de forma segura. Aquest és l'objectiu que s'ha fixat l'Ajuntament de Tarragona per posar en marxa una prova pilot formativa de circulació amb aquests vehicles. Ha començat amb un grup de 65 alumnes de Batxillerat de La Salle de Tarragona.

Les jornades es divideixen en una sessió teòrica sobre la normativa i una de pràctica amb els tres models de patinet que actualment es poden llogar a la ciutat. Està previst que, fins la tardor, es programin més sessions a d'altres centres educatius, des de secundària a cicles formatius. Una formació molt necessària, segons el regidor de Territori, Sostenibilitat i Seguretat, Medi Ambient, Xavier Puig.

"El patinet ha arribat per quedar-se", ha recordat. La prova pilot de formació s'ha dividit en dues sessions; una teòrica a l'aula i l'altra pràctica al pati. Tal com ha detallat el responsable de l'empresa Tècnica de Conducció i Control, Ferran Roca, és important que els usuaris dels patinets coneguin la normativa viària per poder circular de forma segura.

D'aquesta manera, s'ha detallat què es pot fer i què no amb un vehicle de mobilitat personal, centrant-se especialment en l'àmbit de civisme. La finalitat d'aquestes sessions dirigides a adolescents és promocionar bons hàbits a l'hora de circular a la vegada que es promociona una forma més sostenible de moure's per la ciutat.

La proposta ha estat ben rebuda tant per part de l'equip directiu del centre com per l'alumnat. La directora de La Salle de Tarragona, Alícia Fernández, ha posat èmfasi "en la importància de proporcionar eines als alumnes que poden fer servir en la seva vida quotidiana". Dues alumnes de primer de batxillerat, la Laia Ventura i la Míriam Morro, coincideixen en aquesta visió, ja que creuen que el patinet elèctric "podria convertir-se en el seu futur vehicle principal i aquestes sessions representen una oportunitat per practicar", afirmen.

De moment, les sessions formatives s'han encetat amb els alumnes de batxillerat, però la intenció de l'Ajuntament de Tarragona és estendre-les a altres centres educatius de secundària i de cicles formatius l'any vinent, tenint en compte que compten amb bona part dels usuaris de patinets elèctrics.

Puig, en aquest sentit, ha insistit que més enllà de la necessitat de crear un carnet per a usuaris d'aquests vehicles de mobilitat personal, "cal que coneguin la normativa i per això repetirem aquestes jornades formatives al llarg de l'estiu, en diferents punts de la ciutat i en diferents franges horàries". A la vegada, ha recordat que les tres empreses que actualment lloguen aquests vehicles a la ciutat han de comptar amb una assegurança en cas d'accident, tal com marca el reglament municipal.

El carril bici de l'avinguda Pere Martell, a punt de ser una realitat

El govern municipal situa aquest projecte dins de la seva aposta per una mobilitat més sostenible. Segons el regidor, la intenció a curt i llarg termini és "reduir el cotxe dins de la ciutat, volem que la gent circuli amb altres vies alternatives i emetre menys gasos d'efecte hivernacle, amb menys costs econòmics per l'usuari".

Precisament, Puig ha explicat que justament aquest dilluns s'han iniciat les obres de pavimentació de l'avinguda Pere Martell de Tarragona, en què s'elimina un dels vials per a cotxes i es converteix en un carril bici, en una primera intervenció entre la plaça Imperial Tàrraco i l'avinguda Ramon i Cajal.

Es tracta d'un pla global en què el consistori busca unir diferents punts de la ciutat i facilitar la mobilitat en bicicleta i altres vehicles menys contaminants. El cost d'aquest carril en concret s'eleva als 75.102 euros i les obres s'allargaran durant una setmana. D'altra banda, l'Ajuntament de Tarragona també està treballant en la creació d'un carril educatiu, que començarà al carrer Ramon Comes i Maudell i que tindrà un pressupost de 463.235,14 euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article