Neix el Sindicat de l’Habitatge de Salt per lluitar contra els “continus desnonaments” que hi ha a la ciutat

Més d’un centenar de persones s’han manifestat pels carrers del centre i han interpel·lat l’Ajuntament com a responsable


Aquest cap de setmana s'ha presentat el sindicat de l'habitatge de Salt (Gironès). Ho ha fet en una manifestació que ha recorregut el centre de la localitat aquest dissabte per denunciar els “desnonaments continus” que hi ha a la ciutat. Més d'un centenar de persones han seguit la marxa, que ha servit per donar a conèixer el nou sindicat que agrupa diverses associacions que fa temps que estaven constituïdes.

La manifestació s'ha aturat davant de l'Ajuntament de la localitat, on s'ha penjat una pancarta interpel·lant-lo per evitar que se segueixi “fent fora la gent de casa seva”. El sindicat, que es constituirà oficialment en els propers dies, ja té una reunió prevista amb el consistori per tractar la problemàtica.

La portaveu del nou sindicat, María Graciela Espinoza, denuncia que els desnonaments són continus i reclama una solució a l'Ajuntament. Espinoza diu que en molts casos els pisos són propietat de fons voltor que no volen vendre ni tampoc llogar el pis als inquilins, sinó vendre'ls per paquets a altres fons. “No ens donen cap solució, no volen negociar”, explica.

A més, Espinoza assenyala que en la majoria de casos són famílies vulnerables amb infants. La portaveu del sindicat denuncia que no tenen en compte els informes de vulnerabilitat i que segueixen endavant amb els desnonaments. “No els importa gens ni mica que hi hagi un paper que diu que no se'ls pot fer fora”, assenyala.

Per això, ara esperen una reunió amb l'Ajuntament de Salt que s'ha de produir en els propers dies. “Esperem trobar-nos per veure quines solucions poden oferir als veïns que estem en aquesta situació”, explica. Espinoza és una de les afectades per un fons voltor. En el seu cas, malgrat que amb l'advocada han intentat negociar una compra o un lloguer, el fons d'inversió s'hi nega i els vol fer fora amb quatre menors a càrrec. “Ara mateix un lloguer a Salt ronda els 700 euros al mes i has de pagar quatre mesos per endavant. Són molts diners”, remarca.

Una xarxa d'ajuda mútua

Actualment el sindicat compta amb una quarantena de persones i es preveu que es constitueixi oficialment en breu. De totes maneres, la portaveu assenyala que “és molt més” que un sindicat. Han creat una xarxa d'ajuda que per met col·laborar entre ells quan un o altre necessita ajuda o quan està previst un llançament.

També col·laboren fent tasques de reparació dels habitatges per tal de poder millorar-ne l'habitabilitat o acompanyant un afectat a fer les gestions necessàries, que en molts casos són llargues i complexes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article