40 dels afectats per l’incendi de la nau de Badalona es queden sense allotjament provisional 

L’Ajuntament deixa de finançar els hostals i pensions després de mig any per manca de recursos


Bona part de les persones afectades per l'incendi de la nau del Gorg (Badalona), en la qual el passat mes de desembre van morir quatre persones, s'instal·laran a partir d'aquest dimarts en una altra nau ocupada al carrer Progrés, en la mateixa localitat.

L'Ajuntament ha comunicat que després de mig any deixa de finançar l'allotjament provisional a 40 de les 89 persones que van ser reallotjades. El consistori explica que l'escassedat de recursos els ha empès a prioritzar i manté només l'ajuda per a les 49 persones que els tècnics consideren més vulnerables.

Membres de la comunitat subsahariana que ja ocupaven la nau del carrer Progrés s'han concentrat aquest dilluns davant les oficines municipals per reclamar un “sostre” i “papers per a tothom” per tal de facilitar que aquesta gent pugui sortir de la misèria.

Un dels portaveus del col·lectiu de la nau del carrer Progrés, Haruk Zerbo, explica que fa “molt de temps” que s'està demanant a l'Ajuntament una alternativa d'habitatge “real” per donar una “segona oportunitat” a les persones afectades per l'incendi del barri del Gorg del passat mes de desembre. “Durant aquest sis mesos, malgrat els diners gastats, les administracions han estat incapaces de trobar una solució estable”, denuncien les entitats que hi donen suport als afectats.

Durant la protesta també han alertat que la nau del carrer Progrés té un avís de desnonament per d'aquí a un mes. Haruk Zerbo diu que malgrat ja no hi cap més gent, els faran lloc per mostrar la seva solidaritat durant les pròximes setmanes, fins que tornin a quedar al carrer. Serveis Socials municipals s'han compromès amb els afectats a estudiar la possibilitat de fer informes de vulnerabilitat que serveixin per demanar al jutge que suspengui el llançament, previst per al 22 de juliol.

L'Ajuntament ha explicat que els recursos aportats per la Generalitat per fer front a aquesta crisi s'estan exhaurint i que d'acord amb “criteris tècnics” s'ha decidit prioritzar l'ajuda per als més “vulnerables”. D'aquesta manera, mentre n'hi haurà 40 que tornaran a ser al carrer, unes altres 49 persones ateses podran allargar l'estada fins al mes de setembre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article