El Parlament crea una comissió d’estudi sobre la salut mental i les addiccions

Entitats i altres organitzacions del sector confien que els permeti “passar a l’acció”


El Parlament ha aprovat en el ple d'aquest dimecres la creació d'una comissió d'estudi sobre la salut mental i les addiccions. La proposta de resolució, impulsada i aprovada per tots els grups de la cambra excepte Vox, estableix que l'objectiu de la comissió sigui garantir un model públic i integrat d'atenció a la salut mental i les addicions, amb un “marcat caràcter preventiu, d'assistència, rehabilitació, benestar, enfocament comunitari i proximitat”.

El PSC-Units, ERC, JxCat, la CUP, ECP, Cs i PPC, que han sumat 116 vots a favor de la proposta, han coincidit en subratllar la importància de “visibilitzar” els trastorns de salut mental, especialment després de l'impacte de la pandèmia, i eliminar “l'estigma” que porten associats.

La comissió d'estudi estarà formada per un diputat de cada formació i per especialistes de diverses entitats, amb una durada prevista de dos anys, i redactarà un informe final.

El sector de la salut mental i les addicions ha celebrat que el Parlament s'hagi fet seva una reivindicació històrica i hagi creat una comissió parlamentària sobre aquesta temàtica. A través d'aquesta, els grups polítics que en formin part i el sector dissenyaran un pla de treball que haurà de permetre establir una diagnosi compartida sobre les mesures a prendre per reforçar l'atenció a persones amb problemes de salut mental i addicions, vetllar pels seus drets i afavorir la plena inclusió.

El sector s'ha mostrat esperançat amb la posada en marxa de la comissió i ha considerat que ha de ser un element “de consens i útil” i les conclusions de la qual permetin “passar definitivament a l'acció”.

Així, han destacat la necessitat que ja hi havia d'aquesta comissió però més encara després de l'esclat de la pandèmia per la Covid-19. Les entitats i proveïdors aposten per un model d'atenció integrada centrat en la persona, amb un marcat caràcter preventiu, d'enfocament comunitari, de proximitat i que garanteixi la continuïtat assistencial.

Entre els signants del comunicat hi ah AMMFEINA, Salut Mental Catalunya, La Unió, el Fòrum Salut Mental i Addicions, l'Associació Encaix i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, entre d'altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article