Les trobades socials es podran fer sense cap prohibició del límit de persones

A partir d’aquest dilluns el Procicat ha aprovat diverses mesures de flexibilització en l’oci, la cultura o l’esport


Catalunya camina poc a poc cap a la nova normalitat, amb la flexibilització de diverses mesures. El Procicat ha aprovat aquest dimecres que les reunions de més de deu persones de bombolles de convivència diferents ja no estaran prohibides, sinó que només serà una recomanació evitar-les.

Serà a partir del dilluns vinent, 21 de juny, i almenys fins el 5 de juliol, però la mesura es podria revisar en funció de l'evolució pandèmica.

Salut ho veu com una mesura més en el marc de la “desescalada cap a la normalitat”, tot i que recorda que la pandèmia no s'ha acabat i cal mantenir el sentit comú.

D’altra banda, també s’ha aprovat l'autorització per a espais de ball a les festes majors o envelats, i amplia de sis a deu el nombre màxim de persones de diverses bombolles de convivència que podran seure al mateix grup de taules a l'exterior de bars i restaurants.

Així mateix, s'ha confirmat l'obertura de l'oci nocturn fins a les 3.30 hores, a partir del dilluns 21 de juny i almenys fins al 5 de juliol. Els locals hauran de registrar el nom dels clients i guardar-lo durant un mes. Els locals més grans de 500 persones hauran de fer la venda d'entrades de forma anticipada i electrònica, mentre que els locals més petits podran fer el registre de manera manual. Com a regla general es marca una distància d'1,5 metres i un aforament del 50% a l'interior i sense limitacions a l'exterior. Es podrà consumir a la barra si es preserva la distància de l'1,5 metres i en taules de 6 persones a l'interior i de 10 a l'exterior.

L'oci nocturn recuperarà les pistes de ball sempre que els clients portin mascareta i no consumeixin en aquest espai. Colom ha exposat que "era clau" pel sector obrir aquests espais i per això s'han fet proves a l'Apolo, el Sant Jordi i Sitges.

La secretària general de Salut, Meritxell Masó, ha assenyalat que l'obertura de l'oci nocturn i les altres mesures que la resolució flexibilitza s'emmarquen en una “tendència descendent” de la Covid-19 a Catalunya gràcies a l'avanç de la vacunació i amb l'objectiu de trobar un “equilibri” entre la pandèmia i la “normalització de la vida quotidiana”.

Ara bé, Masó ha recordat que la pandèmia no ha acabat i que la situació epidemiològica “no està plenament normalitzada”. Hi ha 512 pacients ingressats als hospitals i 179 a les UCI a causa del coronavirus.

Més gent als equipaments

Les instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats sense ventilació reforçada podran fer activitats grupals eliminant la limitació de deu persones però limitant l'aforament en un 50%. Les activitats s'han de desenvolupar sempre amb mascareta menys a les piscines.

Les assemblees d'entitats de base associativa podran tenir reunions d'un màxim de 1000 persones a l'interior i 3000 a l'exterior, unes limitacions que fins ara eren de 500 i 1000 persones respectivament.

S'elimina la limitació de deu alumnes per aula en les activitats formatives o educatives no reglades presencials i d'esport escolar, i també en el lleure eductiu i inclusiu dirigit a persones amb discapacitat.

Pel que fa als equipaments cívics es podran fer activitats cíviques i comunitàries grupals fins al 70% de l'aforament autoritzat si es garanteix la ventilació mínima segons la regulació vigent.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article