El Parlament insta el Govern a mantenir el P2 al primer cicle de l’educació infantil

L’exconseller Bargalló havia obert la porta a que el P2 s’integrés en els centres escolars en alguns casos


El Parlament ha instat el Govern a mantenir el P2 al primer cicle de l'educació infantil per no “posar en risc l'actual xarxa educativa de zero a tres anys”.

Amb 115 vots a favor de tots els grups excepte la CUP i Ciutadans, la cambra catalana ha aprovat una moció en què es desmarca de la posició de l'exconseller Bargalló, que va apostar per la universalització i gratuïtat del primer cicle i va obrir la porta a que el P2 es pogués integrar en els centres escolars en alguns casos.

Per aquest motiu, fa un mes, l'Associació de Llars d'Infants de Catalunya va acusar el Govern de voler “acabar” amb l'etapa del 0-3 i van alertar que la integració del P2 en centres escolars suposaria el tancament de les llars d’infants privades.

Al ple del Parlament d'aquest dijous, l'actual titular d'Educació, Josep González-Cambray, no s'ha pronunciat al respecte.

Fruit de la moció sobre l'educació infantil presentada pel PPC, la cambra catalana també ha demanat a l'executiu que avanci en “la garantia de la gratuïtat i la universalització” dels tres anys del primer cicle a través d'un pla estratègic per a revertir les desigualtats en l'escolarització per a la petita infància.

D'altra banda, el Parlament ha donat llum verda a instar el Govern a pagar el deute dels ajuntaments pel finançament de les escoles bressol municipals aquest 2021, si bé amb l'abstenció dels partits que formen l'executiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article