La consellera Cervera es compromet a culminar el Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat

Reconeix la feina dels treballadors del sector social amb la pandèmia durant una visita a Santpedor


La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, s'ha compromès a reprendre els treballs per culminar el Pacte Nacional pel Drets de les Persones amb Discapacitat. El que es vol és “crear les eines” per adaptar a Catalunya els principis de la Convenció de l'ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat de l'any 2006.
 

És per això que s'ha compromès a “treballar perquè el marc legal català i la dotació pressupostària s’adapti a aquesta convenció i poder garantir per llei els seus drets”. Ho ha dit aquest dijous en una visita a la Fundació AMPANS de Santpedor (Bages), dedicada a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual o en situació de vulnerabilitat social.

La titular de Drets Socials ha subratllat la necessitat de fomentar la igualtat d’oportunitats per assolir la plena inclusió de les persones amb discapacitat. En aquest sentit, la consellera Cervera ha reiterat el compromís del govern català amb els sectors més vulnerables de la població mitjançant el Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat.

En aquest sentit, ha posat en valor la feina que el govern havia iniciat durant la legislatura anterior. La consellera ha assegurat que, des del Departament de Drets Socials, es volen “reprendre els treballs, reunir-se amb el sector i treballar conjuntament, i amb consens, per tirar endavant el Pacte Nacional”.

La Covid-19 i els sectors més vulnerables

L’emergència social arran la Covid-19 va afectar, especialment, els sectors més vulnerables de la població. “A Catalunya hi ha 616.000 persones amb discapacitat i hem de garantir a totes aquestes persones els seus drets i la plena inclusió a tots els àmbits”, ha recordat la consellera Cervera, tot afegint que com a societat, cal garantir que “tothom tingui les seves necessitats bàsiques cobertes, donant les eines per fomentar la igualtat d’oportunitats”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article