Salou acull l'avaluació dels resultat de TRINNOD

Demanen una acreditació europea per als professionals de la discapacitat intel·lectual


Ahir, 25 de juny, es van reunir a Salou sis entitats de sis països europeus per avaluar els primers resultats del projecte europeu TRINNODD, que té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Una de les conclusions que s'han acordat, es la demanda d'una acreditació europea per als professionals que treballen amb discapacitats intel·lectuals i que presenten algun trastorn mental.

Transferència de la Innovació en l’àmbit del Diagnòstic Dual (TRINNODD) és un projecte finançat en el marc del programa europeu Leonardo da Vinci 2008-2010 i la Direcció General d’Educació i Cultura de l’Estat. TRINNODD consisteix en que les entitats participants preparen paquets formatius bàsics adreçats als diferents professionals que tracten discapacitats intel·lectuals. Cada paquet ha de donar resposta a les mancances i necessitats detectades, i tant el contingut com l’avaluació resultant és objecte d’intercanvi i de debat en el si del TRINNOD.

Els criteris bàsics dels paquets formatius

Les entitats participants del projecte TRINNODD han consensuat els criteris bàsics dels paquets formatius:

Avaluació, intervenció i millora de la qualitat de vida a la persona amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental (Trastorn Dual), Control de l'estrès i prevenció del “burn out” en professionals en contacte directe amb persones amb discapacitat intel·lectual  i problemes de salut mental, Habilitats per a la detecció precoç de trastorns de salut mental i problemes de conducta, Coneixement de les causes que afavoreixen l'aparició de problemes de salut mental i de conducta en persones amb discapacitat intel·lectual, Intervencions i rehabilitació en l'àrea del Trastorn Dual, Potenciació del rol professional: millora d'habilitats, ús dels recursos de informació, treball en equip, formulació de problemes, promoure canvis d'actitud positius i Paper que juguen les famílies en l'atenció de les persones amb Trastorn Dual

Entitats europees que treballen plegades en el si del TRINNODD són les següents:

Coordinador:  APEMH Parents’ Association of Mentally Handicapped Children. Luxemburg

Participants:  UNIVIDD. Unitat d’Investigació en Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament de la Fundació Villablanca. Grup Pere Mata, AEPDI. Asociación Española de Profesionales en Discapacidad Intelectual, FENACERCI. Federação Nacional das Cooperativas de Solidariedade Social, ARFIE. Association de Recherche et de Formation sur l'Insertion en Europe, SIRM. Italian Society for the Study of Mental Retardation, CTE SRL. Private Institute for Rehabilitation, UCOS. One Child, One Hope Foundation.

http://www.trinnodd.eu/

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article