Els ciutadans de 30 a 34 anys podran començar a demanar cita per vacunar-se el proper dilluns

Salut argumenta que l’objectiu és apropar-se com més aviat millor als més joves


Els ciutadans de 30 a 34 anys podran començar a demanar cita per vacunar-se el proper dilluns 28 de juny, segons ha anunciat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

La secretària de Salut Pública ha argumentat que l'objectiu és apropar-se com més aviat millor als col·lectius més joves. Aquests són, precisament, els que ara s'estan contagiant més. En aquesta línia Cabezas ha apuntat que els “preocupa especialment” els grups d’edat més joves, d’entre 10 i 29 anys, ja que han observat un “augment dels contagis” segurament relacionat amb l’increment de la mobilitat i el tancament dels instituts.

Per contra, la incidència de contagis entre majors de 50 anys, d’hospitalitzacions i de persones ingressades a les UCI està disminuint, un fet que s’atribueix a què “l’estratègia de vacunació sempre ha buscat vacunar primer les persones amb més risc de complicacions”. 

Dijous de la setmana passada es va obrir el calendari de cites de les persones d'entre 35 i 39 anys, així que la setmana vinent es completarà la dècada dels 30.

Pel que fa a la incidència de les variants a Catalunya, les dades demostren que la variant alfa està disminuint la seva presència. En canvi, i segons dades del laboratori de la Vall d’Hebron, la variant delta “ja representaria un 32%”. Segons Cabezas, l’augment d’aquesta soca explicaria “aquesta major transmissibilitat i incidència entre els joves”.

El Departament de Salut ha declarat 904 nous casos de Covid-19 confirmats en les darreres 24 hores i quatre morts més. Pel que fa a la velocitat de propagació, l'Rt ha pujat cinc centèsimes, fins a 1,13, mentre que el risc de rebrot s'incrementa en quatre punts, fins a 96.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article