La Federació ECOM guanya la Medalla d’Or al Mèrit Cívic de Barcelona

El Plenari Municipal de l’Ajuntament reconeix així els seus 50 anys de treball per a la inclusió de les persones amb discapacitat


El Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat concedir la Medalla d’Or al Mèrit Cívic de Barcelona a la Federació ECOM en reconeixement dels seus 50 anys treballant per a la inclusió de les persones amb discapacitat física i/o orgànica i per a les entitats del col·lectiu.

La Federació ECOM ha treballat per fer de la ciutat de Barcelona una ciutat més accessible i inclusiva per al col·lectiu de les persones amb discapacitat física o orgànica i ha encapçalat iniciatives pioneres d’atenció com el Servei d'Assistència Personal, del qual n’és referent.

ECOM ja compta amb altres reconeixements a la seva trajectòria, com són la Creu de Sant Jordi, concedida per la Generalitat de Catalunya l’any 2011, o la inclusió del seu naixement al llistat de Commemoracions del mateix òrgan de govern, que es va produir a finals del 2020, amb motiu de l’inici del 50è aniversari de l’entitat.

En aquesta ocasió, ha estat l’Ajuntament de Barcelona qui li ha concedit el seu màxim guardó, dirigit a distingir la trajectòria de persones o entitats que han treballat en favor de la ciutat. El president d’ECOM, Antonio Guillén, ha assegurat que el reconeixement que han rebut “és el fruit de 50 anys de feina al costat de les persones, entitats, administracions i empreses que han acompanyat l’entitat per aconseguir una societat més inclusiva, on les persones amb discapacitat puguin exercir realment els seus drets”.

“Volem aprofitar aquesta oportunitat que ens brinda l’aniversari per compartir els èxits i canvis aconseguits, agrair la implicació dels agents implicats i fer visibles els reptes de futur als quals ens hem d’enfrontar juntes”, ha manifestat Guillén, que també ha afegit que encara hi ha molt per fer: “Considerem que s’ha de continuar treballant per acostar les normatives a la Convenció Internacional del Drets de les Persones amb Discapacitat, així com també s’ha de treballar perquè els fons Next Generation arribin també al Tercer Sector”.

Durant el Ple Municipal, els diferents representants dels grups polítics han tingut paraules de reconeixement i d’elogi cap a la trajectòria de la Federació.

La representant d’Esquerra Republicana per Catalunya, Montserrat Benedí, ha començat la seva intervenció assenyalant que “al llarg d’aquestes cinc dècades, ECOM s’ha convertit, sens dubte, en una de les entitats de referència i interlocutora reconeguda i legitimada pel desenvolupament de polítiques que afavoreixin la igualtat d’oportunitats” constatant, així, el paper rellevant que ha adquirit l’entitat durant la seva trajectòria. “La tasca que realitza ECOM, és fonamental per aconseguir una societat inclusiva on poder fer efectiu l’exercici dels drets de totes les persones per igual”, ha afegit.

Per part dels Comuns, la seva representant, Gemma Tarafa, ha recalcat el volum i la qualitat de les actuacions de la Federació dient que es concedeix un “reconeixement imprescindible a la feina ingent, incansable, amb rigor, constructiva i que ha generat ponts”. “Una feina que ha ajudat a construir una ciutat molt més amable i accessible per les persones amb discapacitat, per totes les persones”, ha afegit Tarafa.

El representant dels socialistes, Joan Ramón Riera, ha fet referència als inicis de la Federació per referir-se a la seva funció alliberadora per a les persones amb discapacitat i la societat en general, indicant: “La ciutat us necessita, no arribarem a una plena inclusió sense vosaltres ni les entitats que defensen els drets de les persones amb discapacitat”.

“La Federació ECOM és l’autèntica referent i pionera en el model d’atenció d’Assistència Personal per a persones amb discapacitat”, ha remarcat Neus Munté, de Junts per Catalunya, fent així referència al canvi en el model de l’atenció a les persones amb discapacitat produït durant els darrers anys. “El model d'atenció a les persones amb discapacitat física del nostre país i la nostra ciutat no s'entendria sense ECOM”, ha conclòs la representant.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article