El col·lectiu Dones Visuals organitza les primeres jornades feministes de la indústria audiovisual catalana

La cita, batejada com a ‘Dies d’Indústria’, vol crear un espai d’aliances, debat i reflexió per transformar el sector


El col·lectiu Dones Visuals celebra aquests dies les primeres jornades feministes de la industria audiovisual catalana. La cita, batejada com a ‘Acció Dones Visuals - Dies d'Indústria’ i que s’està duent a terme entre dimecres i divendres d’aquesta setmana, compta amb la implicació de l'Acadèmia del Cinema Català, la Mostra de Films de Dones i el Col·lectiu Ficcial.

Aquesta acció pretén crear un espai d'aliances, debat i reflexió per transformar el sector i revertir les desigualtats que pateixen dones, lesbianes i trans . Les tres jornades feministes tenen per lema ‘Vols el que desitges’ tindran lloc a diferents espais de la ciutat de Barcelona, com són la Fundació SGAE, La Bonne i el CCCB. A més, també es podran seguir per streaming al canal de Youtube de Dones Visual.

Durant la jornada inaugural, aquest dimecres, s’ha realitzat la tertúlia ‘Els feminismes a la indústria l'audiovisual catalana’, coorganitzada amb l'Acadèmia del Cinema Català i el Col·lectiu Ficcial. La cita ha comptat amb les ponents Sally Fenaux Barleycorn, guionista, directora i consultora de ficció audiovisual; Lucía Egaña Rojas, artista, escriptora i transfeminista; i la productora Carla Sospedra.

Aquest dijous, Anna Petrus, co-coordinadora d'Acció Estudi, moderarà un debat sobre l'imaginari que l'audiovisual ha construït al voltant del desig. Sota el títol de ‘Cossos desitjants al cinema’, el guionista i còmic Març Llinàs, la directora Berta Frigola i l'actriu i directora Silvia Albert Sopale indagaran en la històrica infrarepresentació del desig no-normatiu, en les dinàmiques socials, polítiques i econòmiques que la sustenten, i debatran fins a quin punt la representació normativa del desig segueix estructurant els nostres cossos desitjants.

El tercer i últim dia, en col·laboració amb la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, tindrà lloc una tertúlia sobre ‘La crítica cinematogràfica des dels feminismes’. El debat estarà moderat per la Marga Almirall i comptarà amb la crítica, productora i redactora Marta Armengou i amb la crítica i investigadora Cloe Masotta.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article