Nou escoles se sumaran aquest estiu a la xarxa de refugis climàtics de Barcelona

Aquest estiu, el 87% de la població barcelonina comptarà amb un refugi climàtic a menys de 10 minuts a peu des de casa seva


Barcelona dobla aquest estiu el nombre de refugis climàtics a la ciutat i suma nou escoles a les 11 que ja l'any passat van ser adaptades per contribuir a la construcció d'una ciutat resilient davant l'emergència climàtica, d'acord amb els objectius de la Declaració d'Emergència Climàtica de Barcelona.

Així, entre el 15 de juny i el 15 de setembre, la ciutat comptarà amb més de 160 espais on la població es podrà refugiar de la calor. Es tracta tant d’espais interiors com exteriors, dirigits especialment a persones vulnerables a la calor, com nadons, gent gran i persones amb malalties cròniques entre d’altres, tot i que tota la població se’n podrà beneficiar.  

Aquesta ampliació d’espais i disponibilitat ha permès garantir que el 37,5% de la població tingui un refugi climàtic a un màxim de 5 minuts a peu de casa i que el 87,6% en tingui a un màxim de 10 minuts. 

D’aquesta manera, Barcelona consolida enguany els refugis climàtics durant l’estiu, un dels projectes inclosos al programa pilot ‘Inclusive Climate Action’del C40 Cities, en el qual diferents ciutats pioneres treballen per la justícia climàtica i per garantir una recuperació verda i equitativa. Barcelona centra la seva acció en reduir la pobresa energètica i millorar el confort tèrmic a les persones amb més vulnerabilitat davant l’emergència climàtica. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article