FEDAIA reclama a Drets Socials un increment dels pressupostos per atendre la infància en risc

Violant Cervera es compromet a sumar esforços per fer front als reptes plantejats per la federació


FEDAIA ha traslladat a la nova consellera de Drets Socials, Violant Cervera, els reptes que segons la federació s’han de posar sobre la taula per atendre la infància i l’adolescència en situació de risc o vulnerabilitat. En concret, des de la federació s’ha fet arribar la necessitat d’augmentar les partides pressupostàries de cara al pròxim any.

Durant la reunió, mantinguda aquest dimecres i a la qual també va assistir el secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, la conselleria i els representants de la federació han coincidit en destacar la situació d’emergència que viuen aquests col·lectius i que cal una “aposta decidida” per fer polítiques socials destinades a l’atenció dels infants més vulnerables. Cervera va manifestar durant la trobada el “compromís de sumar esforços” per fer front als reptes plantejats per l’organització.

Els representants de FEDAIA han entregat a la nova consellera un document amb els reptes a assolir en els pròxims mesos, entre els quals s’inclou la implementació del Pla de Millora del Sistema d’Atenció a la Infància i una aposta per la prevenció, especialment amb el desplegament territorial del Model SIS, així com la potenciació de models de treball orientats a una atenció menys institucionalitzada.

Així mateix, l’organització ha demanat impulsar polítiques per a la igualtat d’oportunitats per a la infància i també han reclamat a Cervera la necessitat d’aplicar, com abans millor, el Pla de Millora del Sistema d’Atenció a la Infància, l’Adolescència, la Joventut i les seves famílies que fa uns mesos va presentar el departament. En aquest punt, segons admet FEDAIA, es coincidia en que calia una priorització de les accions, una planificació del desplegament, així com una assignació de recursos.

En el document entregat a la conselleria, també consta que les entitats que es dediquen a l’atenció a la infància i l’adolescència en situació de risc d’exclusió social volen una actualització de la cartera de serveis socials, amb el reconeixement i la incorporació de serveis que fa anys que s’estan duent a terme.

D’altra banda, FEDAIA ha preguntat per les possibilitats que tenen les entitats que acompanyen la infància i joventut en situació de risc per accedir als fons Next Generation de recuperació econòmica de la Unió Europea que atorga el govern espanyol i les comunitats autònomes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article