L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius crea una web amb informació “fàcil” i “fiable” sobre l’avortament

Més de 20.000 dones avorten cada any a Catalunya, segons l’entitat


L'Associació de Drets Sexuals i Reproductius ha creat una web per oferir “informació fàcil, accessible, veraç i fiable” sobre l'avortament. L'associació assenyala que avortar “ha estat sempre una pràctica estigmatitzada, castigada i amagada sota el pes d'una moral que l'ha convertit en tabú” i recorda que els moviments feministes lluiten per “garantir la sobirania corporal de totes les persones i reconèixer l'avortament com un dret imprescindible per construir societats justes”.

Per això, lamenta la desinformació sobre l'avortament. Segons indica, més de 20.000 dones avorten cada any a Catalunya i alerta que han de trobar respostes entre informacions “complexes, distorsionades i, fins i tot, falses, que obstaculitzen l'accés als serveis”.

La pàgina web -vullavortar.org- respon a qüestions com: què ha de fer una dona si vol avortar; a qui ho ha de preguntar; on ha de buscar la informació; si és gratuït (sí que ho és per llei a l'Estat espanyol); fins quan pot avortar; què ha de fer en cas de no tenir targeta sanitària o quins drets té. La informació ha estat redactada per part de professionals especialistes reconegudes en la matèria i està acreditada pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (CoMB).

D’altra banda, el web té un espai de contacte directe via correu electrònic i whatsapp per si es necessita algun altre tipus d'acompanyament, sigui presencial o d'atenció directa en qualsevol tema relacionat amb l'avortament.

L'espai, que s'ha presentat aquest dilluns, ha estat finançat de forma col·laborativa, amb la participació de desenes de persones i entitats. Segons expliquen les promotores, vol ser un espai informatiu i feminista, que “garanteixi la voluntat i decisió de les dones, sense interferències morals ni estigmatitzadores”.

L'associació sosté que “poder decidir sobre el propi cos i exercir la sobirania corporal és un dret humà fonamental que requereix Informació veraç, de qualitat i adaptada a les especificitats de cada persona”. “És impossible decidir lliurement quan manca l'accessibilitat a la informació sobre l'exercici de l'avortament”, recalquen des de l'entitat.

Un informe de Drets Sexuals i Reproductius presentat a l'abril sobre les principals barreres de l'accés a l'avortament a l'Estat espanyol va posar de manifest la vulneració del dret a la informació per la manca de campanyes institucionals. També subratllava la falta d'informació institucional accessible a través de les pàgines webs i denunciava que el primer resultat en buscar informació a internet sobre la Interrupció Voluntària de l'Embaràs fos d'una entitat fonamentalista antiavortament.

L'Observatori de Drets Sexuals i Reproductius també recull situacions de vulneració de drets en l'accés a la Interrupció Voluntària de l'Embaràs i la mala informació rebuda. L'associació alerta que hi ha dones que no accedeixen a aquest dret perquè no poden entendre o trobar la informació adient.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article