L’onada de contagis obliga el Govern a tancar de nou l’oci nocturn

La mesura no afectarà els festivals programats per aquests dies, com el Festival Cruïlla


Obligada per l’onada de contagis entre la gent jove de Catalunya, la Generalitat ha decidit fer un pas enrere i tornar a tancar l’oci nocturn a partir d’aquest cap de setmana. Una mesura que afecta clarament a les discoteques, ja que “només podran obrir les zones que estiguin totalment a l’aire lliure”, segons ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. Serà un tancament de 15 dies, a l’espera de noves dades, i s’aplicarà a partir d’aquest divendres 9 de juliol. La mesura, però, no afecta els festivals programats per aquests dies, com el Festival Cruïlla.

Aquest ha estat el resultat de la reunió d’urgència que ha convocat el Departament de Salut amb la patronal del sector aquest migdia. “Per protegir la salut de les persones i el col·lectiu sanitari, i per garantir el bon funcionament del sistema, cal tornar a tancar l’oci nocturn que no es faci en espais oberts i posar restriccions als esdeveniments a l’aire lliure amb molta gent”, ha dit Plaja durant la roda de premsa, on ha comparegut acompanyada de la consellera de Presidència, Laura Vilagra, i el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró. 

Per tal d’accedir a activitats en què hi hagi més de 500 persones caldrà una PCR negativa, un test d’antígens o una pauta completa de vacunació. Aquestes mesures, amb la resta de modificacions en els protocols de vacunació i quarentena anunciats, seran comunicades formalment en les pròximes hores pel Procicat.

La mascareta, sempre

La portaveu ha aprofitat per defensar que la mascareta hauria de tornar a ser un element obligatori, però ha recordat que és competència del govern espanyol. “Demanem a tota la ciutadania que faci un canvi de xip i que torni a fer servir la mascareta com abans del 26 de juny”, ha implorat Plaja. 

El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, ha explicat que estaven convençuts que la reunió era per introduir els tests d'antígens abans d'entrar als locals, una mesura que fa molts mesos que reclamen. Però davant la decisió de tancar l’oci nocturn, el sector denuncia “l’estocada final” dels establiments i Boadas ho descriu com “la ruïna definitiva, una sentència de mort". 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article