El Govern ultima un model d’intervenció centrat en víctimes de LGTBIfòbia

L’executiu no estudia personar-se com a acusació popular en les denúncies contra les últimes agressions homòfobes


El Govern ultima un model d'intervenció centrat en víctimes de delictes d'odi per garantir el dret de les persones LGTBIQ+. Així ho ha anunciat la portaveu, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d'aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu. Les conselleries d'Interior, Justícia, i Igualtat i Feminismes s'han reunit aquest matí per acordar la creació d'un grup de treball transversal per concretar un nou protocol d'emergència, atenció, gestió del dol i la comunicació que ajudi a garantir els drets de totes les persones LGTBIQ+. D'altra banda, l'executiu no estudia per ara personar-se com a acusació popular en les denúncies contra les agressions homòfobes dels últims dies.

Un grup de treball interdepartamental dissenyarà un model d’intervenció integral davant els delictes d’odi que inclourà protocols d’emergència, atenció, comunicació i acompanyament en el dol. L’acord inclou també l’ampliació de l’atenció de les Oficines d’Atenció a la Víctima així com el reforç de la Xarxa del Servei d’Atenció Integral LGBTIQ+ (SAI), que tindrà un servei central per liderar, coordinar i homogeneïtzar les actuacions dels 110 SAI.

El SAI LGBTIQ+ és un servei per sensibilitzar i informar persones i entitats, amb l’objectiu de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir la LGBTIfòbia. Es tracta d’un recurs per donar resposta a les situacions de discriminació, però també per acompanyar, proporcionar suport o informació a la ciutadania sobre la diversitat sexual i de gènere.

Per tal de millorar la coordinació interdepartamental, les tres conselleries han acordat harmonitzar la denominació de violències en els diferents registres i compartir les dades amb l’Observatori de la Discriminació. Un altre dels punts de la trobada d’avui ha estat consensuar la posada en marxa de campanyes per conscienciar sobre la importància de denunciar tots els delictes d’odi perquè, actualment, s’observa una clara tendència a la infradenúncia.

També es reforçarà la formació especialitzada al personal que intervé en els circuits de prevenció i abordatge de les violències, així com a totes aquelles persones que actuen en els processos judicials relacionats amb les violències masclistes, al personal de tots els serveis de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, i al personal de la Fiscalia a Catalunya que intervingui en processos judicials relacionats amb delictes d’odi. Finalment, s’ha acordat reforçar la garantia dels drets de les persones LGBTIQ+ a l’hora de fer tramitacions als Registres Civils de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article