Més de 400 persones es citen en l’Inclusió.cat per debatre sobre els serveis socials i l’acció comunitària

Organitzat pel Departament de Drets Socials i la UVic-UCC, el III Congrés de l’Acció Social se celebra a Vic aquest dijous i divendres


Queden poques hores per encetar una nova edició de l’Inclusió.cat, III Congrés de l’Acció Social. L’esdeveniment, organitzat pel Departament de Drets Socials i la UVic-UCC a través de la Càtedra de Serveis Socials, se celebra a Vic aquest dijous i divendres (8 i 9 de juliol), i compta amb la participació de més de 400 persones que sota el títol ‘Serveis socials i acció comunitària: promoció i prevenció’, debatran sobre els reptes de futur de la intervenció social a Catalunya.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, serà l’encarregada d’inaugurar aquest dijous la tercera edició de congrés junt amb rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Josep Eladi Baños, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra.

Aquesta tercera edició està enfocada en l’acció comunitària dels serveis socials com a eines de prevenció i promoció en el context de la pandèmia. Enguany, les jornades tenen un format híbrid (presencial i enlínia) per adaptar-se al context de la Covid-19 i les indicacions del Procicat.

“Amb el congrés volem oferir espais de diàleg i socialització per les persones que conformen l’àmbit dels serveis socials i l’acció comunitària per tal de fomentar l’intercanvi d’experiències i coneixement”, ha valorat Violant Cervera. “Des de la seva expertesa, aquest intercanvi nodreix tot el sistema de serveis socials en general, i ens permet créixer i adaptar-nos a les noves necessitats, incloses les que planteja la pandèmia de la Covid-19 i el seu impacte social”, ha afegit la consellera abans de concloure que “esdeveniments com aquest contribueixen a avançar per reflexionar sobre quin Sistema Català de Serveis Socials volem, i com podem fomentar que cadascú de nosaltres pugui decidir activament com i en quin entorn vol viure”. 

El programa

El sociòleg Xavier Godàs impartirà la conferència inaugural: ‘De les comunitats a l’acció social: reptes i dilemes’, i clourà el congrés la secretària general del Departament de Drets Socials, Dolors Rusinés, i el vicerector de Recerca i Transferència de Coneixement de la UVic-UCC, Jordi Collet. 

Inclusió.cat comptarà, entre d’altres, amb ponents com Carl Lacharite, professor de Psicologia de la Universitat del Québec à Trois-Rivières (Canadà) i vinculat a agències de protecció de la infància; Anna Ballester, professora associada al departament de Treball Social de la Universitat de Barcelona i especialitzada en treball comunitari; i Asun Llena, doctora en Psicologia Social i professora de la Universitat de Barcelona.

Pel que fa a les taules rodones, versaran sobre l’acció comunitària en temps de pandèmia; les noves estructures de l’acció social, la recerca i la gestió del coneixement per a la millora de l’atenció social; la intervenció comunitària en atenció primària; i suports per a l’autodeterminació i l’autonomia personal, entre altres temàtiques relacionades també amb la gent gran i la infància. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article