Marxa nòrdica per millorar l’estat de persones amb seqüeles per la Covid-19

L’Hospital del Mar investiga entre els seus professionals amb fatiga si aquesta disciplina pot beneficiar el seu estat físic i d’ànim


L'Hospital del Mar ha posat en marxa una prova pilot per avaluar els beneficis de la marxa nòrdica entre pacients amb seqüeles per la Covid-19. El Servei de Salut Laboral del centre, en col·laboració amb la Unitat Post-Covid-19, ha impulsat aquesta iniciativa entre professionals del Parc Salut Mar que han patit la malaltia i que estan en seguiment per problemes derivats de la infecció.

Aquests poden ser fatiga o astènica crònica que pot empitjorar per una manca d'estímuls i d'exercici. Els participants faran una sessió de 90 minuts de marxa nòrdica dirigida a la setmana durant dos mesos. L'objectiu és disminuir la fatiga, normalitzar la vida del pacient, reduir el dolor i millorar el seu estat d'ànim i, en general, la seva qualitat de vida.

Els problemes derivats de la infecció afecten aproximadament un 10% dels pacients que han patit Covid-19 i inclou un perfil de pacients molt heterogeni. L'instructor d’encarregar del projecte, Antonio Brieba, explica que la marxa nòrdica és un esport de baix impacte, estratègic, ja que actua sobre la coordinació, l'equilibri, la força i la flexibilitat. L'activitat es complementarà amb tallers de mindfulness o atenció plena per treballar l'estabilitat emocional.

Els resultat s'avaluaran mitjançant uns qüestionaris, que també es facilitaran a un grup de control amb les mateixes característiques però que no participaran en les sessions. Si els resultats són positius, s'estudiarà l'extensió de la prova a tot el col·lectiu dels professionals amb el mateix perfil i a pacients tractats al centre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article