Salut farà cribratges a monitors que marxen de campaments o colònies a partir d’aquest dissabte

Les entitats celebren la mesura perquè afegeixen un “plus” als protocols que ja tenen


La Generalitat facilitarà cribratges als monitors del lleure que marxen de campaments o colònies, segons ha avançat TV3. El primer es farà aquest dissabte i va dirigit a monitors que han de fer activitats amb pernoctació. La mesura es va comunicar aquest dijous en una reunió entre les entitats del sector i la direcció general de Joventut.

En un primer moment es faran cribratges per a les activitats amb sortides de fins dimecres i dijous vinent començaria un segon per a les que surtin fins diumenge. La Fundació Pere Tarrés i la Fundesplai han valorat positivament la mesura perquè afegeix un “plus” als protocols. La primera té actualment uns 17 positius i 14 grups confinats i la segona calcula que l'afectació és d'un 1%.

Els cribratges es faran segur a Barcelona i Lleida i restava encara per confirmar altres al territori com a Manresa o les Terres de l'Ebre. Des del sector han indicat que aquests cribratges passarien a fer-se a les farmàcies a partir del 19 de juliol.

Crida per garantir les activitats

El president del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans de a Fundació Pere Tarrés, Xavi Nus, ha valorat positivament la posada en marxa dels cribratges. Nus ha destacat la “necessitat” de mantenir les activitats de lleure perquè són molt “necessàries” per a infants i joves, especialment després de l'any de pandèmia. “Igual que s'han mantingut les escoles obertes ara és necessari mantenir aquestes activitats”, ha manifestat.

Per això, ha valorat positivament que es posin en marxa aquests cribratges entre els monitors que han de participar de colònies o campaments ja que permetran detectar casos asimptomàtics i evitar possibles confinaments o transmissió, que ha assegurat que no s'està donant ara. I és que ha recordat que existeixen uns protocols que estan funcionant.

En una línia similar s'ha expressat el portaveu de Fundesplai, Josep Maria Valls, que ha reivindicat que les activitats del lleu són segures ja que els protocols permeten tant prevenir casos com contenir la situació si es detecta algun positiu. Ell també ha fet una valoració positiva de la posada en marxa dels cribratges perquè “afegeixen un plus” a aquests protocols.

Grups confinats

En el cas de la Pere Tarrés, ara mateix tenen uns 17 positius en les activitats que organitza la Fundació i hi ha 14 grups confinats. Del total de positius, només quatre són d'infants i la resta de monitors. I és que aquests tenen l'edat dels grups on actualment s'estan donant més casos.

Nus ha explicat que en el seu cas tenien part dels monitors vacunats perquè formaven part dels col·lectius essencials per treballar en una escola, com els del menjador. Situació que es repeteix a Fundesplai, que també realitza activitats lligades a l'escola durant tot el curs.

En aquests cas, i amb dades de dimecres, Fundesplai calcula que hi ha un 1% d'infants i joves afectats o bé per ser positius o, especialment, per ser contactes. En aquest percentatge també estan inclosos els monitors. Aquesta organització té previst uns 68.000 participants al llarg de la campanya d'estiu. Valls ha valorat que les xifres entren dins de l'“esperable” tenint en compte la situació epidemiològica que viu el país i ha recordat que està per sota dels percentatges assolits en algun moment a les escoles.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article