La platja de la Nova Icària estrena el primer canviador inclusiu de tot l’Estat

Impulsat per l’associació Cambiadores Inclusivos, serà gratuït i estarà obert des del 12 de juny a mitjans de setembre


La platja de la Nova Icària de Barcelona es converteix en el primer espai de tot el territori espanyol en instal·lar un canviador inclusiu. Segons l’associació Cambiadores Inclusivos, impulsora del moviment ‘Changing Places’ a territoris de parla hispana, no pot ser que existeixin canviadors per nadons, però no n’hi hagi per altres persones amb mobilitats reduïdes que el puguin necessitar. Aquest nou concepte de bany permetrà que les persones amb discapacitat puguin gaudir de la platja en millors condicions d'higiene i salut que abans.

L'associació Cambiadores Inclusivos i l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l'Ajuntament de Barcelona han col·laborat per estendre els conceptes d'inclusió i accessibilitat instal·lant el canviador a un lloc estratègic d'una ciutat tan gran com Barcelona. El Canviador Inclusiu, que serà gratuït i estarà disponible per a totes les persones que ho necessitin durant l'horari de suport de bany assistit, permetrà investigar futures possibilitats d'incorporar aquest tipus d'equipaments a altres punts clau de la ciutat.

Amb més de 12 m², l'espai permetrà la cabuda de fins a dues persones d'assistència, i comptarà amb un sistema d'elevació de persones, una llitera per a adults regulable a l'altura i lavabo amb transferència a ambdós costats. A més, s'hi han incorporat elements com una zona amb dutxa d'aigua calenta, un sistema de baranes que facilita la mobilitat, i un sistema d'avís d'emergència a tot el perímetre, entre altres elements que fan del conjunt un espai adequat per a la higiene personal.

Actualment, milers de persones grans o amb diversitat funcional no poden fer servir els banys accessibles estàndard, ja que a causa de la seva reduïda mobilitat requereixen equipaments específics o l'assistència d'una o dues persones. Així, aquest nou sistema de canviadors inclusius que ja són operatius a països com el Regne Unit, Austràlia o Alemanya, faciliten un espai digne d'higiene personal, tant per les persones usuàries com les assistents.

Sistema de bany assistit

El canviador inclusiu estarà ubicat a la zona del servei de bany assistit per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda que va entrar en funcionament a inicis d'aquesta setmana. El servei disposa d'una grua elevadora, dues cadires amfíbies i armilles salvavides i flotadors. També té una pèrgola per protegir-se del sol en la zona d'espera i de passeres de fusta fins a l'aigua. A més, els usuaris amb mobilitat reduïda tenen reserves d'aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos i dutxes adaptades i també transport públic adaptat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article