El ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’ omple de solidaritat unes 500 piscines en una edició “especial”

Els fons recaptats es destinaran a ajudar les persones acabades de diagnosticar i a la recerca


La 28a edició del ‘Mulla't per l'Esclerosi Múltiple’ ha omplert de solidaritat les 500 piscines d'arreu de Catalunya adherides a la iniciativa. Enguany, les aportacions recaptades es destinaran a ajudar les persones recentment diagnosticades, els seus familiars així com a la investigació. Més d’un miler de voluntaris han participat en la jornada.

L'esclerosi múltiple és una malaltia neurodegenerativa incurable, que afecta més de 9.000 persones a Catalunya. “És una edició una mica especial perquè encara hem de tenir molta cura per la Covid-19, però estem molt contents; la gent està responent”, ha afirmat Teresa Campanera, membre del Patronat d'Esclerosis Múltiple de Catalunya.

Campanera també ha explicat que la pandèmia no ha tingut una afectació directa en els usuaris d'esclerosi, els quals, diu, han patit com la resta de persones la crisi sanitària. I ha tancat: “La investigació és importantíssima i ha avançat moltíssim; ens faria molta il·lusió que l'esclerosis múltiple fos història, costa moltíssim, però crec que ho aconseguirem”, ha dit.

Segons Campanera, l'any passat es van adherir a la campanya unes 300 piscines, la meitat de les habituals a causa de la situació de pandèmia. “Abans de la covid eren més de 600 piscines, enguany ja en són més de 450, hem d'anar a poc a poc, hem de ser responsables”, ha valorat.

Famílies i joves s'han solidaritzat amb els afectats per l'esclerosi múltiple i han participat en la 28a edició del ‘Mulla't’ amb la compra de samarretes, bosses de platja o tovalloles, entre altres articles venuts per la Fundació Esclerosi Múltiple, organitzadors de la jornada solidària. Un exemple és la Laura Alonso, que hi ha participat amb la seva filla petita. Elles han comprat samarretes per a tota la família.

“Sempre hi participem, estem molt sensibilitzades amb la malaltia perquè un familiar la té diagnosticada, avui no podíem faltar”, ha assenyalat la Laura. Ella assegura que va ser molt dur quan van diagnosticar-li la malaltia al seu familiar, però es mostra optimista amb l'avenç de la investigació. “És una malaltia que no et mata, però mores amb ella; s'ha d'aprendre a conviure-hi”, ha dit.

L'Anna Arnau ha estat una altra de les persones que han col·laborat amb la campanya. Després de jugar un campionat de pàdel, ha decidit participar-hi per primera vegada. “Volia comprar les tovalloles perquè són molt boniques, però ja s'havien acabat, així que he comprat un estoig; he volgut col·laborar amb la causa”, ha recalcat. La jove coneix de prop la malaltia perquè és infermera i ha remarcat la seva duresa. “No la vull per a ningú, els afectats tenen una vida molt dura”, ha afegit.

Tots els fons recaptats es destinaran íntegrament als serveis d'atenció a les persones recentment diagnosticades i els seus familiars. També serviran per donar suport a la recerca. En aquesta 28a edició també es poden fer donatius i comprar el marxandatge a través del web www.mullat.cat. Fins el moment, s’han recaptat 140.000 euros, dels 300.000 que l’entitat s’ha posat com a objectiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article