Les entitats promotores de la comissió d’estudi de salut mental demanen “resultats concrets” i rapidesa

La previsió és que la comissió parlamentària comenci a treballar al setembre


Les entitats promotores de la comissió d'estudi de salut mental al Parlament demanen “resultats concrets” i rapidesa davant una situació “molt complicada”.

“No podem estar dos anys divagant”, ha afirmat en roda de premsa des del Parlament Enric Arqués, president del Fòrum de Salut Mental i Addiccions. Per la seva banda, la presidenta de la Federació de Salut Mental Catalunya, Enriqueta Vidal, ha dit que un dels objectius de la comissió d’estudi és disminuir les “desigualtats socials i territorials” i identificar conjuntament “quins forats té la cartera de serveis”.

“Estem cansats de power points. Volem resultats concrets i és necessari abordar una situació que era difícil i ara ho és més”, ha afegit Arqués. Les entitats temen que les conclusions de la comissió siguin poc concretes i alerten que no es pot esperar molt temps en aplicar noves mesures.  A més, segons el sector, la pandèmia ha posat en evidència que l'atenció en salut mental és “deficitària”.

El passat 16 de juny el ple del Parlament va aprovar la creació d'una comissió d'estudi de salut mental amb el vot a favor de tots els grups parlamentaris excepte Vox. Ara s'ha de constituir la comissió i els grups diuen que començaran a treballar al setembre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article