USTEC assegura que l’acord d’estabilització és un ERO “encobert” que pot afectar milers de treballadors

El sindicat rebutja la via del concurs-oposició i considera que les indemnitzacions són irrisòries


USTEC-STEs ha assegurat que l'acord assolit entre sindicats i el govern espanyol per posar punt i final a l'encadenament de contractes temporals obre la porta a l'acomiadament de milers de treballadors. De fet, l'ha qualificat d'“ERO encobert”. 

Segons USTEC, aquells que portin més de tres anys treballant i no es presentin als processos o es presentin i no aprovin cap prova, quedaran fora. Entre els que aprovin i no siguin seleccionats, rebran una indemnització “irrisòria”. D'altra banda, ha rebutjat el concurs-oposició perquè seran convocatòries de lliure concurrència i, per tant, obertes a candidats que no estan en abús de temporalitat. El sindicat també ha criticat que són proves eliminatòries i que es garanteix aconseguir plaça fixa.

USTEC demanava que l'estabilització es fes mitjançant concurs de mèrits i ha assegurat que sí s'ha fet una excepció per al personal investigador de les universitats i dels centres de recerca. Segons el sindicat, això demostra que aquesta via sí es possible.

En aquest sentit, el sindicat ha reclamat als partits, especialment als catalans, que votin en contra de la validació d'aquest decret al Congrés. Els ha demanat que facin una proposta de llei d'acord amb l'esperit de al sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i que permetin la participació dels afectats.

USTEC s'ha mostrat també crítica amb la postura dels sindicats que han negociat el pla amb el govern espanyol.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article