Dolors Bassa visita el Departament de Drets Socials tres anys i mig després de la seva destitució

El personal i la nova consellera Violant Cervera han agraït la seva implicació amb el departament i el procés


Dolors Bassa ha tornat a trepitjar la seva conselleria, ara rebatejada com a Departament de Drets Socials, després de més de tres anys des que va ser destituïda i empresonada. L’exconsellera, clarament emocionada, ha estat rebuda amb aplaudiments a l’entrada de la seu del departament per la nova consellera Violant Cervera i per desenes de treballadors i treballadores.
 

“Venir aquí és molt emotiu, estic molt contenta de tornar”, ha reconegut l’exconsellera Bassa, que va liderar el departament —en aquell moment Treball, Afers Socials i Famílies— entre gener de 2016 i octubre del 2017, moment en el qual va ser cessada a través de l’article 155, i posteriorment empresonada durant tres anys acusada de sedició. Bassa, que va ser acusada a 12 anys de presó, va recuperar la llibertat aquest juny, indultada pel Govern espanyol.

L’exconsellera ha agraït reiteradament a tot el personal del departament el suport rebut durant el seu empresonament, per les cartes enviades i per les concentracions cada divendres a la porta de la conselleria per demanar el seu alliberament. “No han estat fàcils aquests anys, perquè quan perds la llibertat ho perds tot, però us vull agrair el vostre suport, perquè a la presó no haguéssim aguantat sense tots vosaltres”, ha manifestat l’exconsellera.

L’actual titular de Drets Socials, Violant Cervera, ha agraït a Bassa el treball que va fer durant els dos anys que va dirigir el departament i també li ha mostrat tot el seu suport per garantir la posada en marxa del referèndum de l’1 d’octubre. “Aquesta és casa teva, i teníem moltes ganes al departament de poder agrair-te tota la feina feta”, ha assenyalat Cervera.

Ambdues han mantingut una breu reunió al despatx de Cervera, en la qual han parlat sobre els reptes que ha d’entomar Drets Socials. Segons Bassa, el més urgent és acabar amb la desigualtat social a Catalunya. “Cal fer un rescat social per reduir la desigualtat, perquè en aquests moments hi ha molta gent que ho està passant molt malament”, ha apuntat l’exconsellera. “Ara més que mai, amb la urgència de la Covid-19, necessitem polítiques socials efectives”, ha agregat. “Sou la funció pública, modèlica, i sou primordials”, ha transmès Bassa als treballadors del departament, tot afegint: “Us encoratjo a seguir treballant tant com ho vau fer durant els dos anys que vaig estar al capdavant d’aquesta conselleria. La prioritat d’aquest departament són les persones, i cal posar les persones al centre de les polítiques”, ha manifestat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article