L’augment de contagis de Covid-19 redueix un 15% les donacions de sang

El Banc de Sang avisa que es necessiten prop de 40.000 donants durant els mesos de juliol i agost per atendre les necessitats dels hospitals durant l’estiu


El Banc de Sang i Teixits preveu un estiu complicat, ja que l'augment del ritme de contagis de Covid-19 està fent que la donació de sang s'hagi reduït al voltant d'un 15% els últims dies. Segons el centre, calen prop de 40.000 donants els mesos de juliol i agost per poder atendre totes les necessitats dels hospitals durant l'estiu.

La cinquena onada de la pandèmia està afectant directament les donacions de sang a Catalunya, una activitat que ja acostuma a baixar en un 30% durant els mesos d'estiu. Segons el Banc de Sang, a més, enguany les transfusions han pujat un 10% respecte a l'estiu de 2019 i per això calen més donacions per garantir els tractaments als hospitals.

Durant la primera meitat de l'any han donat sang 130.000 persones, un 5% més que el 2019, però tot i això el Banc de Sang calcula que per fer front a les necessitats hospitalàries calen al voltant de 40.000 donants més durant els mesos de juliol i agost.

A causa de la pandèmia de la Covid-19, enguany s'han reduït a prop de la meitat les persones que donen sang per primer cop. El motiu és que no s'han pogut organitzar campanyes de donació en universitats, escoles o empreses, segons ha afirmat el Banc de Sang.

Per aquests motius, el centre ha encetat la campanya Viu i fes viure, a la qual s'anima a la població a donar sang durant l'estiu. Des del Banc de Sang avisen que durant tot l'estiu es podrà donar sang en els 12 grans hospitals de Catalunya i en unes 200 campanyes de donació itinerants.

Un incentiu per a les donacions

Per agrair a totes aquelles persones que s'apropin a donar sang durant els mesos d'estiu, el Banc de Sang els hi regalarà una bossa d'estiu i un quadern d'activitats per a adults elaborat en col·laboració amb Blackie Books.

El centre recorda que per a donar sang es recomana reserva data i hora a través de la pàgina web del Banc de Sang, per tal d'evitar acumulació de persones i respectar les distàncies de seguretat necessàries a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article