Tània Verge defensa sacsejar “la pròpia estructura de la Generalitat” amb una transformació “feminista”

Govern i entitats es conjuren al Consell Nacional LGTBI per “soscavar discriminacions, desigualtats i violències”


La consellera d'Igualtat i Feminisme, Tània Verge i Mestre, ha defensat aquest dimecres sacsejar “la pròpia estructura de la Generalitat” amb una transformació “feminista”. Verge ha assegurat que aquesta transformació és “un dels eixos de treball del Govern”, un “mandat específic” que s'ha d'entendre també com una transformació “global” i de “garantia dels drets humans de totes les persones”.

La consellera ho ha dit durant el primer plenari del Consell Nacional LGTBI, on l'executiu s'ha conjurat amb les entitats per “soscavar totes aquestes discriminacions, desigualtats i violències que ens afecten quotidianament”, entre elles la LGTBIfòbia, la violència masclista o el racisme.

La sessió extraordinària ha servit perquè el nou equip de l'executiu es presenti davant les entitats, ja que una de les “línies estratègiques” d'actuació de la conselleria és tenir una interlocució “real, fluïda, eficaç, transparent” amb el col·lectiu, segons ha defensat Verge.

De la seva banda, la secretària d'Igualtats, Mireia Mata, ha destacat que “per primera vegada a la història del Govern” es genera una estructura específica “per a la defensa dels drets LGTBIQ+”, una “llarga reivindicació” de les entitats. En aquest sentit, Mata ha subratllat la voluntat de “fer política per les entitats però amb les entitats”.

Finalment, Xavier Florensa, director general de Polítiques Públiques LGTBIQ+ de la Generalitat, ha destacat que la conselleria té la “virtut” d'agrupar en una mateixa estructura polítiques feministes, pels drets humans, antiracistes o a favor del col·lectiu LGTBIQ+. “Així podrem fer una feina més coordinada i més potent en favor de la lluita dels drets de tota la ciutadania”, ha subratllat.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article