La UGT denuncia “el dèficit alarmant” de l’oferta de places de formació professional a Catalunya

El sindicat exigeix que s’incrementi urgentment l’oferta de cicles formatius de grau mitjà


La UGT ha denunciat el “dèficit alarmant” de l'oferta de places de formació professional a Catalunya. En un comunicat, el sindicat es mostra preocupat per “la sorprenent manca d’oferta de places públiques d’FP” i recorden que ja fa un any que ho reclamen al Departament d'Educació.

“El problema, lluny de solucionar-se, s’ha agreujat i existeix un gran decalatge entre l’oferta de places i la demanda”, indica el sindicat. Com a exemple, cita les xifres del Consorci d’Educació de Barcelona que s’estima que pel cap baix falten unes 2.500 places de formació professional de grau mitjà.

A més es refereixen a altres situacions del territori com ara a Granollers on hi ha hagut més de 1.100 preinscripcions de grau mitjà per a una oferta aproximada de 500 places o a Terrassa, on hi ha més de 700 alumnes en llista d'espera per fer un cicle o començar el batxillerat. La UGT denuncia que a Tarragona i a Vilanova i la Geltrú la situació és “similar” en l'ensenyament postobligatori.

Davant d'aquest escenari, l'organització sindical que dirigeix Camil Ros exigeix que s'incrementi “urgentment” l'oferta de cicles formatius de Grau Mitjà per tal que l'alumnat que ho pretengui pugui tenir opcions formatives.

Mentrestant això no passa, proposen tirar endavant una política formativa integrada amb els recursos dels Centres d'innovació i formació ocupacional i del Servei d'Ocupació de Catalunya per fer una oferta formativa complementària modular que pugui ser convalidable per a adquirir a més de competències professionals i accés a cicles formatius de grau mitjà.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article