La Generalitat reforça les mesures de protecció a les residències

Les treballadores dels centres que no estiguin vacunades hauran de fer-se tres proves PCR setmanals per evitar contagis de Covid-19


Els departaments de Salut i Drets Socials incrementen la protecció contra l'augment de contagis de Covid-19 a les residències de gent gran. La principal mesura serà l'increment de les proves PCR que es fan a les professionals no vacunades, que passen d'una prova a tres a la setmana.

A conseqüència de l'actual situació epidemiològica, a més, es disminuiran de dos a tres el nombre de visitants simultanis, els quals també hauran de realitzar-se un test ràpid d'antígens independentment de si tenen la pauta completa de la vacuna o no.

En paral·lel, s'augmenta el nombre de places de recurs disponibles de 200 a 300, per tal que estiguin disponibles per a eventuals situacions en què una residència afectada per un brot tingui dificultats en sectoritzar els espais i s'hagi de traslladar als residents.

Com a última mesura, es faran proves d'antígens a tots aquells professionals que de forma esporàdica entren a les residències (professionals de perruqueria, podologia, voluntaris, etc.) així com a totes les persones que vinguin a recollir a un familiar per fer una sortida del centre residencial. Aquest nou protocol entra en vigor aquest dimarts.

Situació epidemiològica a les residències

Fins dijous passat, del total de 1.028 residències de tot Catalunya només 31 centres (el 3,01%) estan en color vermell, això és, amb casos actius de COVD-19, aparició de nous casos i brot en investigació.

Per contra, 885 centres (el 86,08%) es troben en color verd, això és sense cap cas de COVID-19. La resta de centres, 112 (el 10,89%), es classifiquen amb color taronja, és a dir que presenten casos positius, però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d'espais de la residència.

Pel que fa a la cobertura vacunal, en residents aquesta és del 96% en primera dosi i 94% amb la segona dosi. Respecte als professionals que treballen als centres residencials també presenten una alta cobertura vacunal, i actualment hi ha un 89% vacunats en primera dosi i 88%, en segona dosi.

El 4,01% de les proves de control que es realitzen als professionals han estat positives, mentre que a la població general, aquest percentatge és del 20,18% en els darrers set dies.

Des de l'inici de la pandèmia s'han informat un total de 31.966 casos de Covid-19 confirmats per PCR o antígens a les residències catalanes. En total, han mort des de l'inici de la pandèmia 8.812 persones.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article