SIDA STUDI presenta un estudi sobre els riscos que prenen els joves

Un 46.2% dels joves estaria assumint conductes de risc davant el VIH/sida


SIDA STUDI ha publicat els resultats de l'avaluació de l'acció educativa "Prevenir per gaudir" dels cursos 2009-2010. Es tracta d'una intervenció amb joves dins i fora de l'àmbit educatiu a partir dels 13-14 anys de 6h de durada en total que es divideix en 3 sessions de 2h cadascuna. Els resultats donen llum a aspectes com els coneixements adquirits sobre sexualitat saludable i VIH/sida, les d'habilitats de comunicació i negociació, la intenció d'ús del preservatiu i actitud cap a les mesures preventives, maximitzar els beneficis i minimitzar els costos en l'ús de mètodes anticonceptius i capacitar davant les situacions de risc a les que puguin exposar un cop s'ha realitzat l'acció educativa.

L'estudi posa de manifesta que es necessàri tenir en compte l'aspecte de la sexualitat i estudiar-lo per tal d'entendre com ho viuen els joves. A més, SIDA STUDI pot afirmar que la majoria dels joves que han participat en el porcés s'han sentit satisfets de la tasca realitzada per l'associació,

Les conclusions

Fins a un 46,2% de joves podria estar assumint conductes de risc davant del VIH/sida quan practiquen relacions sexuals que inclouen el coit. Aquesta dada s'ha aconseguit creuant les variables "experiència sexual" i "ús de mètode preventius".

L'estuid rebel·la que un cop passat el porcès educatiu de l'organització, al valoració que els joves fan de l'ús del preservatiu millora. Alhora, els joves es senten més segur quan són capaços de negociar l'ús o no ús del mètode preventiu. I, tanmateix, els joves augmenten la seva coneixença sobre el VIH/sida.

Una de les conclusions més interessants és que els resultats posen de manifesta que alhora d'abordar aquesta realitat cal tenir present l'aspecte socio-emocional i sexual del jove, però alhora, seria interessant tenir presents els aspectes culturals, autoconcepte i sexe.

Podeu veure tota la informació a Resultat Estudi "Prevenir per gaudir".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article