Un centenar de persones es concentren per exigir que s’allargui la moratòria antidesnonaments

Demanen que totes les famílies vulnerables “estiguin protegides” a través d’una acció reivindicativa a Barcelona


Un centenar de persones s'han concentrat aquest dimarts a la plaça de Catalunya de Barcelona per exigir al govern espanyol que allargui la moratòria antidesnonaments més enllà del 9 d'agost. En una acció reivindicativa, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), així com altres entitats, han demanat al president de l'executiu, Pedro Sánchez, que ampliï el termini mentre es continua treballant en una llei estatal que garanteixi el dret a l'habitatge.

Durant la protesta han fet una acció conjunta, amb més d'una trentena de paraigües de color verd. La portaveu de la PAH, Lucia Delgado, ha alertat que si no s'amplien els terminis, pot haver-hi un “tsunami” de desnonaments a la tardor.

De fet, Delgado ha subratllat la “importància” que les mesures es mantinguin, i ha assegurat que mentre no existeixi una llei de caràcter estatal, aquestes no podeu decaure. “L'allau de desnonaments es pot evitar, només fa falta voluntat política”, ha afirmat. Per això, ha insistit que des de la plataforma s'han dirigit a Sánchez “per activa i per passiva”, recordant que cada dia es vulneren els drets de moltes persones en situació de vulnerabilitat.

La convocatòria d'avui s'ha dut a terme al cor de la ciutat, després que ahir diversos municipis catalans acollissin concentracions similars. Demà hi ha prevista una protesta a Madrid. A la cita d'aquesta tarda han assistit desenes de persones, la majoria vestint samarretes de color verd i amb cartells on es podien llegir missatges en contra dels desnonaments.

Passades les set de la tarda, els participants s'han col·locat al centre de la plaça, on amb l'ajuda de paraigües amb lletres al capdamunt han format el missatge ‘Nova moratòria, stop tsunami desnonaments’. Posteriorment han cridat proclames a favor del dret a l'habitatge i diferents testimonis han explicat la seva situació en un breu torn de micro obert que ha acabat amb aplaudiments per part dels assistents.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article