Els sindicats acusen les patronals del lleure educatiu de “dinamitar” la negociació del conveni col·lectiu

Asseguren que han incomplert el termini per presentar una nova proposta, evidenciant “la seva manca de voluntat”


Els sindicats CCOO, UGT i USOC acusen les patronals del lleure educatiu i sociocultural de “dinamitar” la negociació del conveni col·lectiu. Asseguren que tant ACELLEC, La Confederació i ACCAC han incomplert el termini per presentar una nova proposta, evidenciant així “la seva manca de voluntat”. 

Així, consideren que volen condemnar el sector “a la precarietat laboral”, ja que sempre han posat sobre la taula propostes encaminades a “congelar salaris, endurir sancions, allargar períodes de prova o retallar la cobertura de malalties”. Una actitud, que els sindicats consideren que els “menysprea” a ells i, per extensió, a les persones treballadores.

Després de tres anys de negociació, subratllen que es tracta d'un moviment “provocador” i “inadmissible” que busca la “confrontació” amb el sector, en un moment en què els serveis i les activitats estan funcionant gairebé al mateix nivell que l'any 2019.

“Els sindicats lamentem la situació i anunciem manifestacions de repulsa per reivindicar un conveni digne que garanteixi l’actualització salarial i la millora de les condicions de treball de prop de 26.000 persones treballadores arreu de Catalunya”, han anunciat els sindicats a través d'un comunicat conjunt. 

Malgrat aquestes denúncies, La Confederació, preguntada pel Social.cat, assegura que la negociació segueix oberta i ha avançat que durant aquesta setmana es farà arribar una proposta als sindicats. “Fa setmanes que hi estem treballant. La postura de la patronal és avançar en la millora del conveni tant com es pugui donat l’alt impacte econòmic de la pandèmia en les activitats i serveis de lleure educatiu”, han apuntat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article