Educació mantindrà el curs vinent 4.447 dotacions de personal de reforç Covid-19

3.465 dotacions són de docents i 982 de treballadors d’administració i serveis


El Govern ha aprovat mantenir el curs vinent les 3.465 dotacions de personal docent i les 982 de personal d'administració i serveis de reforç Covid-19 que van treballar el curs passat als centres. D'entre les de docents, 180 són substitucions i d'entre les del PAS, també ho són 70. 

L'executiu català ha aprovat així prorrogar el Programa temporal de mesures extraordinàries del curs 2020-2021 per als centres educatius. Aquesta pròrroga també permetrà reforçar, segons apunta l’executiu, el model d'escola inclusiva, “ja que l'alumnat amb necessitats de suport educatiu i d'educació especial continuarà requerint d'esforços addicionals per detectar el suport necessari en les diferents situacions que es puguin donar durant el curs”.

A banda, la pròrroga permetrà reforçar el personal de les llars d'infants, per tal de garantir els grups d'infants estables i les mesures específiques d'intensificació dels processos de neteja i desinfecció, segons ha manifestat el departament.

Educació també destinarà 2.625.000 euros a una convocatòria de subvencions adreçada als centres educatius per al desenvolupament de Programes de Formació i Inserció (PFI) per al curs 2021-2022. Els PFI s'adrecen a joves d'entre 16 i 21 anys que no han finalitzat l'educació secundària obligatòria, són voluntaris i duren un curs acadèmic. Aquests programes inclouen pràctiques en empresa. Les despeses d'aquesta convocatòria seran amb càrrec a pressupostos d'exercicis futurs del Departament d'Educació: el 2021 s'hi destinaran 2.100.000 euros i el 2023 525.000.

Pròrroga del servei de monitoratge als alumnats amb necessitats

D'altra banda, el Govern ha aprovat la pròrroga del contracte del servei de monitoratge per donar suport a l'alumnat amb necessitats educatives especials associades a l'autonomia i a la regulació de la conducta, escolaritzats en centres dependents del Departament. La pròrroga es fa per un import de 15,6 milions d’euros.

Aquests monitors atenen l'alumnat que té necessitats educatives especials greus i que requereixen de suport específic sobre cura i higiene, mobilitat i desplaçaments, regulació de la conducta i salut i seguretat. L'atenció es fa dins de l'aula, en altres espais del centre i en les sortides fora de l'escola.

Les despeses d'aquesta convocatòria seran amb càrrec a pressupostos d'exercicis futurs del Departament: el 2021 s'hi destinaran 6.048.409,96 euros i el 2022 9.617.599,77.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article