Reclam per augmentar la protecció en els països d'origen

El consens fruit de la taula rodona sobre immigració infantil


El passat dimarts 29 al centre cultural "La Mercé" de Girona, va tenir lloc una taula rodona sobre immigració infantil dins la programació de "Girona Intercultural 2010" que organitza la Fundació Ser.Gi. Hi van participar diferents professionals vinculats a l'atenció dels infants d'origen immigrant, i va quedar clar que més enllà del treball que es pot realitzar al territori d'arribada, el que cal és realitzar canvis estructurals als països d'origen.

La Taula va ser moderada per Toni Ramoneda, llicenciat en Psicologia, educador social i treballador del Centre d’Acollida de Girona.

Entre els diferents ponents, Araceli Lázaro, educadora social, pedagoga i Secretària de l’Observatori dels Drets de la Infància va defensar que calen polítiques globals per a tots els nens i joves estrangers i no només mesures per als infants i joves no acompanyats. Aquestes mesures globals han de provenir dels poders públics per no caure en el paternalisme d'algunes entitats socials.

Eva Piñero, que és experta en atenció i acolliment d’infants i joves estrangers no acompanyats a Catalunya, va destacar que a banda de passar per un procés migratori, s'ha de tenir present l'etapa vital de la persona i el desajust cultural pel que fa a l'edat i les expectatives del país d'origen i el país d'acollida. Piñero va defensar la tasca que busqui l'autonomia plena de l'infant i el jove.

Cristian Pachá, educador del Projecte “Casal Jove Atlas” del barri del Raval de Barcelona, va utilitzar l'experiència del seu recurs per assegurar que la clau per a desenvolupar l'autonomia rau en l'assoliment de responsabilitats i que això passa per construir una motivació i uns objectius que el jove vulgui aconseguir.

Finalment Laura Ruiz, tècnica del Programa Catalunya-Magrib, va explicar l'experiència d'aquest programa que el Departament d'Acció Social de la Generalitat va arrencar a Tànger fa tres anys. Fins el moment s'han realitzat vint retorns voluntàris, i la tasca del servei és poder oferir mesures de protecció al menor, contactar amb les famílies i gestionar el retorn.

La Fundació Ser.Gi presenta la seva escola d'estiu

Avui, dijous 1 de juliol, la Fundació Ser.Gi realitzarà la presentació de la 20a edició de l'escola d'estiu intercultural. L'acte inaugural de l'escola, que serà el proepr 5 de juliol, constarà d'una conferència del filòsof Josep Ma. Terricabras. Els seminaris, que es realitzaran fins el 9 de juliol, són un punt de trobada entre professionals i persones  implicades en el sector social.

Podeu consultar la programació de Girona Intercultural.
Podeu consultar la informació de l'Escola d'Estiu Intercultural.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article