Educació augmenta el nombre de places d’FP per fer front a la demanda

Es crearan 60 nous grups i s’incrementarà la capacitat de 433 grups de cicles, un fet que es traduirà en 4.215 places més pel pròxim curs


El Departament d'Educació incrementarà en 4.215 les places d'FP de grau mitjà per donar resposta al creixement de sol·licituds en relació amb el curs anterior. En concret, es crearan 60 nous grups i s'augmentarà la capacitat en 433 grups de cicles del país que tenen més demanda.

La majoria dels nous grups que s'obriran es concentraran a la Catalunya Central i Barcelona ciutat i estaran relacionats, sobretot, amb cicles d'auxiliar d'infermeria, sistemes microinformàtics i xarxes, gestió administrativa, electromecànica de vehicles automòbils i atenció a persones en situació de dependència, que han estat també els més sol·licitats.

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha explicat aquest dijous que enguany hi ha hagut un increment d'un 23% en la demanda d'aquesta mena d'estudis. Fins ara, el creixement anual de sol·licituds s'havia situat entre un 1,5% i un 2%.

L'increment de persones adultes que opten per continuar el seu itinerari formatiu i l'augment dels joves que aprofiten el context de la pandèmia per formar-se són algunes de les raons que ha esgrimit el conseller d'Educació per explicar aquest creixement de la demanda de places d'FP.

González-Cambray ha destacat que la majoria de les sol·licituds s’han concentrat en determinats cicles i que hi ha hagut altres, com aquells relacionats amb l’oci i el turisme, que han tingut menys demanda, ja que són dos dels sectors més castigats per la crisi sanitària. “Dels 68 cicles d'arreu del país, 35 han tingut més demanda que oferta i 33 han tingut vacants”, ha apuntat. 

El conseller ha assenyalat que un dels reptes per al Departament d'Educació és “equilibrar les expectatives i necessitats de les persones, amb les del territori i les del teixit empresarial” i per això volen “seguir apostant per aquells sectors que són necessaris per al nostre teixit empresarial, productiu i de serveis, encara que tinguem cicles amb vacants”.

Una resposta a les demandes sindicals

Aquest anunci del Govern arriba després que sindicats com CCOO s'haguessin queixat que milers de joves es quedarien sense la plaça d'FP en l'opció desitjada, ja que no s'havia fet un augment de l'oferta d'acord amb el creixement de la demanda.

CCOO, de fet, va recordar que Catalunya és capdavantera a l'Estat espanyol en abandonament escolar prematur (AEP), amb una mitjana del 19,2% i que arriba fins al 40% al grau mitjà i que la manca de places en l’educació pública pot agreujar aquest fet. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article