Amics de la gent gran inicia la campanya d'estiu

Lluitar contra la soledat amb el voluntariat

La Fundació Amics de la gent gran posa en marxa la seva campanya d'estiu per a combatre la soledat de les persones grans, que en període d'estiu es veu agreujat. Quatre torns d'estades, acompanyaments, tertúlies i prevenció de les onades de calor són les principals accions que la Fundació durà a terme a través del seu gran actiu, els voluntaris.

Un centenar de persones gaudirà de les estades que la Fundació a programat en quatre torns. Els espais escollits són Grezieu La Varenne (Lió), del 2 al 10 de juliol, Vic, del 22 al 28 de juliol, Veciana (Calaf) del 31 d’agost al 5 de setembre i Lourdes, del 23 al 27 de setembre.

Els 170 usuaris del programa d'acompanyament a domicili podran continuar amb aquest servei gràcies als 25 voluntaris que cobriran les baixes que es produeixen degut a les vacances estivals. D'altra banda, fins a 7 persones voluntàries reforçaran el servei d'atenció telefònica.
 
Tertúlies i onada de calor

Durant el mes de juliol, Amics de la gent gran ha organitzat una tertúlia grupal per a tenir estones d'esbarjo i compartir espais amb altres persones. A banda, es seguiran realitzant les tertúlies a domicili.

Si, durant els dies d'estiu, es produís una onada de calor, els Amics de la gent gran reforçarà tots els seus serveis, especialment, el d'atenció telefònica per a poder fer un seguiment als seus usuaris. Cada un d'ells rebrà un document amb algunes recomanacions per evitar insolacions, deshidratacions i altres efectes nocius per la salut per causa d'una onada de calor.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article